avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... curatela
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

curatela

fostul sot este inchis la Sopoca fiindca a omorat un om si a fost declarat fara discernamant(bolnav psihic).Fratii lui vor sa deschida succesiunea dupa parinti si nu pot fiindca el nu are discernamant.Notarul a spus ca fiul meu poate sa il reprezinte pe fostul sot daca are drept de curatela.Ce acte sunt necesare pentru obtinerea curatelei si unde trebuie sa se adreseze.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 00:35, 29 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
persoana în cauză trebuie pusă sub interdicție și i se numește un tutore, care va acționa în numele lui.
procedura se desfășoară doar în instanță, în urma unei cereri însoțită de de acte medicale.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
cu plăcere! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/tutore nicole852107 nicole852107 buna ziua,problema sta un felul urmator,urmeaza o succesiune,mostenitori sunt 2 copii si sotia supravietuitoare.unul dintre copii este schizofrenic.de teama de ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau pierdere? simonetta_teo simonetta_teo mama si fratele ei au o mostenire dupa parinti ,dar dupa moartea lor ei nu au facut succesiunea fiindca nu vrut mama (fiind bolnava psihic) ,ea l-a dat in ... (vezi toată discuția)
Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)