Buna ziua! Am o hotarare de divort definitiva si irevocabila prin care fostul sot trebuie sa imi dea lunar 33% din veniturile lui nete , pensie alimentara, pentru copiii minori, doar ca el este plecat din tara, si imi vireaza doar sume modice,cand doreste, in conditiile in care castiga peste 2500 euro lunar. Stiu unde este plecat: tara, orasul si locul de munca. Va rog sa ma ajutati cu solutii pentru cauza mea. Cum as putea obtine drepturile copiilor mei?
II trimiti o scrisoare cu confirmare de primire, si continut declarat, in ocare il somezi sa plateasca sumele asa cum au fost stabilite de instanta.
Daca nu are efect aceasta somatie, ii poti face plangere pentru infractiunea de abandon de familie, intrucat comportamentul sicanatoriu de aiti da bani incomplet sau deloc nu este tolerata de intanta.
Daca vebiturile lui s-au modificat, ai dreptul la majorarea cuantumului pensiei alimentare, prin introducerea unui nou proces in care soliciti expres acest lucru.
Il vei cita la adresa lui din buletin sau unde are domiciliul declarat.
Adresa lui din buletin, este la mine acasa, chiar daca am facut partajul si casa este acum doar pe numele meu. Salariul nu s-a modificat, ( luam pensie mai mare cand statea in tara) doar ca a plecat din tara si nu stiu exact catre ce institutie ar trebui sa ma indrept pentru a executa hotararea, si nu mai vreau sa stau sa-mi dea el resturi , ci ce se cuvine copiiilor mei.
Abandon de familie
adryan35
Buna ziua
In anul 2012 am depus prima plangere penala impotriva fostei sotii pentru abandon de familie la Postul de Politie pe raza domiciliului meu, la fel ... (vezi toată discuția)