avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totală
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totală

Bună ziua. Cum pot dobândi custodia totala a copilului divorțul a fost făcut la notar iarel nu a plătit de 2 ani nimic copilului eu fiind în Germania iar el nustiu unde este e plecat a ținut legătură cu noi. Eu am probleme cu copilul la grădiniță la medic cere acordul tatalui
Se poate obtine doar daca el se afla intr-una din situatiile prevazute prin lege, altfel nu!!
Adica:

Sa fie consumator de bauturi alcoolice, droguri, substante psihotrope.
Sa fi abuzat sexual copilul, sa ii fi pus viata in pericol prin incendiere sau lasarea fara supraveghere, cersit, prostitutie, etc,
Altel, va fi in continuare TUTELA COMUNA CU DOMICILIUL LA DVS SI EL VA PLATI PENSIE ALIMENTARA.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru platile neefectuate, aveti dreptul la platile din urma pe maxim 3 ani, in cuantumul fixat la notar!
Inatanta sau il somati si apoi declansati proces.
Tototdata, neplata cu rea credinta a pensiei alimentare, timp de 2 luni, sau plata incompleta, este infractiunea de ABUZ DE FAMILIE SI SE PEDEPSESTE PENAL!!! puteti sa ii faceti plangere
acest răspuns util

Abandonul de familie

(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;

c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,

se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.

(5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta.

Detalii: [ link extern ]
acest răspuns util
nustiu unde este e plecat a ținut legătură cu noi. Eu am probleme cu copilul la grădiniță la medic cere acordul tatalui - daca nu e de gasit prin Politie si evidenta populatiei, cereti instantei sa va pronunte o hotarare care sa substituie acordul acestuia, ori ca nu exista acest om ori ca nu doreste, iar interesul superior al copilului este sa beneficieze de atentie medicala.
Desigur, practica instanțelor converge în admiterea solicitării de exercitare în exclusivitate a autorității părintești dacă se dovedește dezinteresul vădit al celuilalt părinte de a păstra legăturile personale cu minorul!
Cu privire la pensie, contractați serviciile unui executor judecătoresc, eventual formulați și plângere penală pt abandon de familie!
Apelați la un avocat de pe forum sau recomandat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ada2015 ada2015 fostul sot nu a platit niciodata pensie alimentara, suntem divortati de trei ani, politia nu ma poate ajuta deoarece el e plecat din tara. ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Stiti cazuri unde s-a pus in aplicare prin executor plata pensiei alimentare la navigatori? maripitulan maripitulan Am fost casatorita cu un navigator care e acum comandant, salariu de 8000 euro cel putin, de cel putin 7 ani de zile ma lupt sa primesc pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Plangere abandon de familie Lgabriel Lgabriel Buna seara! Sunt casatorit cu o femeie din anul 2010, in urma relatiei noastre rezultand un copil in anul 2011. La sfarsitul anului 2011 intrucat nu ne mai ... (vezi toată discuția)