avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie mostenitor cadru ANP
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie mostenitor cadru ANP

Buna ziua!
Va rog frumos sa imi spuneti daca se poate ca mama sa obtina pensie de mostenitor dupa tata, decedat acum 7 ani, fost subofiter in cadrul Penitenciarului.
In momentul de fata mama are o pensie minima de invaliditate si am hotarat sa incercam obtinerea pensiei de mostenitor. Este posibil?
Mentionez ca tatal a decedat cu 7 ani inainte de termenul de a iesi la pensie, anul aceasta urmand sa aiba dreptul.
Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
Adrian1993, utilizator

Alte discuții în legătură

cum imi decad tatal din drepturile parintesti? Miss_Bastet Miss_Bastet Buna ziua, Am 26 de ani. mama mea a decedat de mai bine de 10 ani, eu fiind inca minora atunci. Parintii mei au divortat inainte sa ma nasc eu si tatal nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas myky.myky27 myky.myky27 buna seara. as dori sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns. tata a lucrat 20 de ani ca subofiter la penitenciar, apoi a lucrat la o intreprindere. ulterior ... (vezi toată discuția)
Pensie femei cory27 cory27 mama mea a auzit pe nu stiu unde ca sunt femei care, desi nu au avut servici dar au crescut mai multi copii, au o pensie minima de vreo 300 lei. stie cineva ... (vezi toată discuția)