Bună ziua!Vă rog să mă ajutați cu un raspuns pe care din pacate nimeni pe care am întrebat nu mi l-a putut oferi.Sunt în concediu de maternitate,micuța împlinește 2 ani in noiembrie,iar în 28 august am născut gemeni.Cum trebuie sa procedez pentru indemnizația si alocațiile care li se cuvin?Până în noiembrie acești copilași nu pot beneficia de niciun drept?
1. Pe durata de suprapunere se va primi: indemnizatia + 2 x 2,5 x 500 = indemnizatia + 2500 lei
2. Deoarece cele 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu și indemnizația lunară pentru creșterea copilului, acordarea acestora se prelungește corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului și indemnizației pentru creșterea copilului.
In aceasta situație, pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea se poate depune cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, dar nu mai târziu de termenul prevăzut la art. 15 alin. (1) lit. b) și c) din ordonanța de urgență, pentru acestea nefiind obligatorie efectuarea concediului de maternitate. În cazul în care se depășește acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii conform art. 15 alin. (1) lit. d) din ordonanța de urgență, fără aplicarea prevederilor art. 9 alin. (4) din ordonanța de urgență dacă la data depunerii cererii copilul anterior a împlinit deja vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.