Ma intereseaza in ce conditii se pot realiza venituri suplimentare pe perioada CIC fara a fi afectata indemnizatia, legal? Stiu ca legea permite insa sunt neclare conditiile:)
Briefly, exista un contract de munca activ care este momentan suspendat pe perioada CIC. In paralel, exista un contract de colaborare pe persoana fizica cu venituri minime.
Imi este neclar daca am dreptul legal sa fac contract cu pe persoana fizica pe perioada CICului si care este maximul pe care il pot incasa fara a afecta dreptul de intoarcere la angajator actual si indemnizatie.
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza, cu condiția menținerii întreruperii/ suspendării uneia dintre activitățile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizație.