avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Erbicidare și pesticide răspandite cu atomizorul ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Erbicidare și pesticide răspandite cu atomizorul lângă locuință

Vă rog să îmi spuneti daca exista o lege pentru protecția sănătății, locuiesc la casa intravilan și peste drum la 3 metri are cineva un teren , mereu foloseste erbicide - pe baza de glifostat, și alte pesticide puternice pentru pomi, le aplica cu atomizorul și stropeste până pe casa noastră , în curte ( terenul lui este putin mai sus și îndreaptă spre noi ). După aceste stropiri miroase în casa și în toată zona foarte puternic .
Am înțeles că aceste substanțe au un impact major asupra sănătății.
Exista o lege care să impună o distanță față de locuința vecinului la aplicarea de substanțe chimice ?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:44, 28 Septembrie 2019
Gasiti informatii utile aici:
[ link extern ]
si aici: [ link extern ]
si aici: ghid-bune-practici-utilizare-produse-de-protectie-plante.docx
Puteti sesiza DJSP si DJSV in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Sunt aplicabile si Normele de igiena pentru sanatatea populatiei aprobate prin Ordinul MS nr. 994/2018 pentru modificarea și completarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, aprobate prin Ordinul MS nr. 119/2014. Gasiti legislatia pe internet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinii au grajd cu vaca si vitel la mai putin de 2 metri de casa mea crista209 crista209 buna ziua!!!Locuiesc intr un orasel micut..casa mea este amplasata la soseaua principala..DN.La 1.5 metri de casa mea,tot la steada principala vecinii au un ... (vezi toată discuția)
Vă salut.vecinul de la tara,are un grajd cu multi porci,in jur ... adalbert_d adalbert_d Vă salut.Vecinul de la tara,are un grajd cu multi porci,in jur de 12-16.are și capre.intre grajdul lui și gospodăria mea ne desparte un teren cu lățimea ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de mizeria vecinului? Balja Balja Bună ziua! Între casa mea și casa vecinului sunt aproximativ 6 m, cu un gard despărțitor la mijloc. În această zona destinată parcării mașinii, pe ... (vezi toată discuția)