avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari a pus taxă de 300 de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari a pus taxă de 300 de lei/lună/apartament pentru deținerea unui animal de companie. Cei care au refuzat să plătească au restanțe la întreținere, e legal?

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca este legal ca A.G. a asociatiei are dreptul sa puna taxe pe ORICE...
Am citit intr-un ziar ca pt 2 persoane s-a impus prin hotararea A.G. a asociatiei, taxa de 300ron/luna fiindca una detine un caine si alta 2 pisici, toate sterilizate si cu carnet de sanatate. Pisicile nu ies din apartament iar cainele ete scos pe scari, afara,, in lesa de 2 ori/zi. S-a motivat ca 300lei pe luna!!! ar fi normal sa plateasca cele 2 doamne, pentru CURATENIE. Acestea au refuzat sa dea ei 300lunar si acum au restante la intretinere??? In legea 196/2018 scrie clar ce hotarari, cu privire la CE, poate lua A.G., in niciun caz orice taxe, de orice fel. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 11:51, 1 Octombrie 2019
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp nr 196/2018 se inregistreaza in evidenta de calcul cote lunare de intretinere persoanele care domiciliaza provizoriu minmum 15 zile/luna sau definitiv in condominiu
Legiuitorul a dispus fara exceptii sau derogari inregistrarea persoanelor
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa decida,sa hotarasca aplicarea de taxe
Toate actiunile in justitie promovate impotriva impunerii de sume suplimentare in sarcina detinatorilor de animale de companie au primit hotarari definitive favorabile
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce ati citit dvs. in acel ziar sigur era o gluma proasta sau mai degraba o greseala de redactare. Dar chiar daca era vorba de 0,3 lei tot o prostie ramane ptr. ca este ilegal.
Puteti sa ne spuneti mai precis unde putem gasi acel articol?
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comunicati acelui "... un ziar ..." ca are dreptul sa solicite AP temeiul legal al instituirii taxei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli detinere animal de companie unchiul6 unchiul6 Buna ziua. Avem un vecin care detine un caine si carene deranjeaza. Am vrea sa syim daca trebuie trecut la intretinere si daca are nevoie de aprobarea ... (vezi toată discuția)
Taxa caine.de cateva luni a aparut pe lista de plata a intretinerii ... alina_25 alina_25 Taxa caine.De cateva luni a aparut pe lista de plata a intretinerii afisata la avizier si o rubrica care scrie \"Taxa caine \" desi unele persoane au caini nu ... (vezi toată discuția)
Caine la intretinere carmenspata carmenspata Buna ziua ,am si eu o intrebare si va rog sa ma lamuruti. am un catelus de talie mica ,si administratorul Doreste ca eu si inca 3 vecini ce detinem animale de ... (vezi toată discuția)