avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grad de rudenie cumnati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grad de rudenie cumnati

Conform codului muncii si regulamentul intern al societatii, se stpecifica ca in caz de deces a rudelor de gradul 2, se acorda 3 zile platite. dar nu e stipulat care anume.
Am avut in familie un deces - cumnata , sotia fratelui meu.Societatea imi explica ca nu as avea dreptul la zile cu plata ,mi se pare incorect.
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2019
cltoncu@yahoo.it, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 29 Septembrie 2019
De ce vi se pare incorect ? Daca murea fratele dvs, era ruda de gradul 2, sotia lui va era afin.
Codul Muncii nu prevede asa ceva ...

1. Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Astfel:
Pentru sectorul privat, acordarea acestor zile trebuie sa fie prevazuta in cm aplicabil ori in reg.intern al angajatorului.

Pentru sectorul bugetar exista prevederi legale prin care sa beneficiati de un numar de zile de concediu plătit in cazul casatoriei. (pentru personalul contractual - HG 250/1992 sau OG 6/2007 - pentru functionarii publici sunt zile lucratoare).

2. Postati prevederea din Regulamentul intern sa vedem cum este mentionata acordarea unor astfel de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii holbanmarianaclaudia@yahoo.com holbanmarianaclaudia@yahoo.com ce art. din codul muncii reglementeaza acordarea zilelor libere platite pentru deces in familie grad 1 bunica si cum trebuie sa procedez pentru a beneficia ... (vezi toată discuția)
Zile libere ioanagliga ioanagliga Cate zile libere se acorda in cazul decesului unui cumnat? As mai dori sa stiu daca zilele libere acordate sunt platite sau nu. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)