avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata taxelor pentru munca in strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata taxelor pentru munca in strainatate

Salutare,

Am o nelamurire la care vreau sa ma ajutati cu informatii.
Intentionez sa plec sa muncesc in afara tarii ca si contractor. Asta implica ca nu mi se plateste nici o taxa si ca eu voi primii toti banii.
In urma documentarii pe care am facut-o asta ar insemna freelancing si imi ofera doua variante de plata a taxelor in tara mea de resedinta (cum e cerut in contract).
1. Sa-mi fac un PFA prin care voi plati ca activitate independenta cu impozitare in sistem real 10% din profit plus CAS (25% din pragul minim) plus CASS (10% din pragul minim). Mentionez ca in PFA activitatea mea nu are cod CAEN.
2. Sa-mi fac un SRL la care eu ma voi angaja si voi plati 1% pe orice intrare plus 5% pe retragerea dividentelor la fiecare 3 luni plus cotizatia la salariul minim pe economie plus inca odata CASS (10% din pragul minim).
Aceste doua variante ridica doua intrebari:
1. Daca aleg varianta SRL, pentru ca voi avea un singur contract de intrare, exista riscul sa fiu acuzat de evaziune fiscala ca folosesc firma sa platesc un impozit mai mic la stat (6% plus restul) cand ar trebui sa folosesc PFA-ul (10% plus restul)?
2. Daca agentia care ma plateste nu accepta cu PFA, eu cu ce varianta mai raman?

Va multumesc!
Alex
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
Alex Negru, utilizator

Alte discuții în legătură

Declaratia unica pentru pfa tuxi tuxi Buna ziua as avea nevoie de cateva lamuriri 1. un PFA depaseste cu mult pragul de 12 salarii poate plati CAS si CASS dupa minim sau trebuie dupa venitul ... (vezi toată discuția)
Alegerea dintre pfi/pfa/srl la prestări-servicii - job angajare mihaistef mihaistef Bună ziua. Am găsit un job, la care angajatorul îmi impune condiție de angajare ca eu să dețin un PFA/PFI/SRL și să facem un contract de prestări de ... (vezi toată discuția)
Stabilirea unei persoane fizice (cetatenie romana) ca independent in belgia - pasi de urmat? Blusie Blusie Buna ziua, As apreacia foarte mult daca cineva mi-ar putea da un raspuns avizat cu privire la urmatoarea problema: sunt o persoana fizica (cetatenie ... (vezi toată discuția)