avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitatea de a înființa asociație de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitatea de a înființa asociație de proprietari

Buna ziua,
Intr-un bloc de 8 apartamente, locuit de 7 familii (menționez că una dintre familii deține 2 apartamente) ne obligă să înființăm asociație de proprietari, dar 6 din 7 familii nu sunt de acord.
Se poate pune eventual un șef/reprezentant de scară fără a înființa asociația sau o există o altă variantă? Costurile sunt prea mari pentru asociația de proprietari ptr ca suntem puține familii.
Există obligativitatea de a avea neapărat asociație de proprietari la un număr de familii atât de mic?
Blocul nu are lift, căldura este individuală.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:41, 30 Septembrie 2019
Buna ziua,
Nu va obliga nimeni sa infiintati asociatie daca nu doriti.
Pentru a infiinta asociatia aveti nevoie de acordul a 50%+1 din proprietari.
Daca domnul care doreste sa infiinteze asociatia vine si va cere acordul este simplu, nu-l dati. Daca nu aduna munarul minim de semnaturi nu are ce face...
Cat despre adm. blocului... puteti angaja o firma care sa se ocupe de asta si platiti o anumita suma lunara pentru asta...
Sau va gospodariti cum doriti, cu respectarea Codului civil, partea ce tine de coproprietate fortata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bloc fără asociație de proprietari, cu lift defect și restanțe la cheltuielile comune. există bază legală pentru a obliga proprietarii să participe la rezolvarea acestor probleme? Vanda0228 Vanda0228 Buna ziua! Problemele noastre (ale mele si ale iubitului meu) au aparut in momentul in care am achizitionat un apartament intr-un bloc din Lugoj, blocul ... (vezi toată discuția)
Disociere maromet maromet Bună ziua , am studiat leg.230/2007 dar nu îmi este clar cum pot să ies din această asociatie de propietari : deoarece nu am semnat nimic privind asocierea ... (vezi toată discuția)
Probleme grave cu dezvoltatorul blocului tudorflorin tudorflorin Buna ziua! Suntem locatarii unui bloc nou construit in 2014, problema este ca nu sunt toate apartamentele ocupate ( 6 din 35 sunt inca ale dezvoltatorului ). ... (vezi toată discuția)