Adam Grecu a scris:
Aici pe forum, noi in general si eu in particular te-am sfatuit s-ti vezi de condominiul tau si lasa AP 71 in pace, da?
Noi vrem sa te ajutam si tu bati campii si sa mor daca te mai stresez cu ceva. Este o vorba: cel mai rau lucru pe care-l poti face unui om, este sa ajuti cand acesta nu-ti cere ajutorul - pricepi?
Cam cati useri te-au sfatuit sa va costituiti in as. prop. proprie blocului sau scarii tale? Daca nu intelegi ca ai limite de intelegere, macar noi sa intelegem ca mai mult nu te putem ajuta.
In legatura cu asociatia din care fac parte - sa nu-ti faci griji. Dumneata nu ai inteles pe deplin notiunea de condominiu. Nu spune nicaieri in lege ca un condominiu inseamna un bloc, o scara, dar daca la Braila asa se intelege, nu ai decat sa-ti urmezi drumul, cheama-i pe toti in justitie, daca alta treaba nu ai.
A.P.71 din Brăila e cel mai clar exemplu că și Asociația de Proprietari din Iași, gestionată cam prost de Adam Grecu (care e pe lângă cu interpretarea legilor, ba chiar le încalcă râzând), știind că are peste 500 de proprietari, se va dizolva de drept, fără a se mai vota ceva în Adunările Generale, deoarece definiția Condominiului și a Proprietății Comune sunt extrem de clar definite, pentru un singur bloc cu proprietăți comune delimitate.
Cum e posibil să nu știi să citești măcar un articol 2 din Legea nr. 196/2018, să constați fără dubii, că tu administrezi o Asociație de Proprietari ilegală, care încalcă mai toate articolele din această lege, știind că mai multe blocuri nu pot constitui o Asociație de Proprietari.
Pentru a nu te mai face de râs, citește aceste articole explicite din Legea nr. 196/2018, să vezi cât de ilegale sunt Asociațiile noastre „mamut” (bat pariu că vei posta iar aberații, fără a avea capacitatea de a citi niște articole de legi clare):
Art. 2. - În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
a) Acord de Asociere - actul care consfințește decizia a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor DINTR-UN CONDOMINIU de a se asocia în condiţiile prezentei legi;
d) Asociaţie de Proprietari - formă de asociere (...) a proprietarilor DINTR-UN CONDOMINIU, AVÂND CA SCOP ADMINISTRAREA, exploatarea, întreţinerea, repararea, reabilitarea şi modernizarea PROPRIETĂȚII COMUNE, menţinerea în stare bună A IMOBILULUI, respectarea drepturilor şi asumarea obligaţiilor de către toţi proprietarii DIN CONDOMINIU; ► NOTĂ: ACEST PARAGRAF ARATĂ CLAR CĂ O ASOCIAȚIE DE PROPRIETARI ESTE ILEGAL CONSTITUITĂ DACĂ NU S-A ÎNFIINȚAT CU ACORDUL PROPRIETARILOR DINTR-UN CONDOMINIU (DINTR-UN BLOC SAU IMOBIL), IAR ADMINISTRAREA SĂ FIE FĂCUTĂ DOAR PENTRU PROPRIETĂȚILE COMUNE DIN ACEL CONDOMINIU (IMOBIL), NU PENTRU MAI MULT DE UN IMOBIL (UN SINGUR BLOC !!!)
h) CONDOMINIU = IMOBIL format din teren cu una sau mai multe construcţii, în care există cel puţin 3 proprietăţi individuale reprezentate de locuinţe şi locuinţe sau spaţii cu altă destinaţie, şi Cote-Părţi Indivize de PROPRIETATE COMUNĂ;
k) cota de contribuţie la cheltuielile Asociaţiei de Proprietari - suma corespunzătoare din cheltuielile Asociaţiei pe care fiecare proprietar DIN CONDOMINIU este obligat să o plătească lunar, CONFORM PREVEDERILOR PREZENTEI LEGI;
l) Cota-Parte Indiviză = Cota-Parte de PROPRIETATE COMUNĂ forțată, exprimată procentual, care îi revine fiecărui proprietar individual, este calculată ca raportul dintre Suprafața Utilă a proprietății individuale și suma Suprafețelor Utile ale TUTUROR proprietăților individuale DIN CONDOMINIU. Suma Cotelor-Părți Indivize trebuie să fie egală cu 100%; în caz contrar, acestea TREBUIESC RECALCULATE PRIN GRIJA PREȘEDINTELUI ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, conform Suprafețelor Utile; ►
NOTĂ: Cota-Parte Indiviză este ilegal calculată dacă nu s-a calculat doar pentru proprietățile comune aflate într-o clădire cu conducte comune legate între ele, nu pentru 9 blocuri care nu au conducte comune între ele !
p) părţi comune - PĂRȚILE DIN CLĂDIRE şi/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt proprietăţi individuale şi sunt destinate folosinţei tuturor proprietarilor sau unora dintre aceştia, precum şi alte bunuri care, potrivit legii sau voinţei părţilor, SUNT ÎN FOLOSINȚĂ COMUNĂ. Părţile comune sunt bunuri accesorii în raport cu proprietăţile individuale, care constituie bunurile principale. Toate PĂRȚILE COMUNE formează obiectul proprietăţii comune. Părţile COMUNE nu pot fi folosite decât ÎN COMUN şi sunt obiectul unui drept de coproprietate forţată. (...)
SECȚIUNEA 1 - Procedura de înființare și înregistrare a Asociațiilor de Proprietari.
Art. 11. - (1) Asociaţia de Proprietari este forma juridică de organizare şi de reprezentare a intereselor COMUNE
ale proprietarilor DINTR-UN CONDOMINIU, cu personalitate juridică, fără scop lucrativ,
ÎNFIINȚATĂ ÎN CONDIȚIILE PREZENTEI LEGI, CARE ARE CA SCOP ADMINISTRAREA, exploatarea, întreţinerea, repararea, reabilitarea şi modernizarea
PROPRIETĂȚII COMUNE, menţinerea în stare bună
a IMOBILULUI, RESPECTAREA DREPTURILOR şi asumarea obligaţiilor de CĂTRE TOȚI PROPRIETARII. ☛
NOTĂ: Citind acest alineat, se observă că Asociația de Proprietari e o persoană juridică cu rol de organizare și de reprezentare a INTERESELOR COMUNE ale oricărui proprietar (458 de proprietari sunt în A.P.71 Brăila) DINTR-UN CONDOMINIU (la A.P.71 avem 9 Condominii, conform Legii nr. 196/2018, deci actele constitutive nu sunt legale, deoarece o Asociație se poate înființa DOAR pentru un Condominiu, nu pentru mai multe, fără să existe conducte comune între blocurile A.P.71) ! Acest alineat 1 arată clar că orice Asociație de Proprietari trebuie să fi fost înființată în condițiile Legii nr. 196/2018 și are ca scop principal, clar - „RESPECTAREA DREPTURILOR TUTUROR PROPRIETARILOR”. Se știe că în acest caz, dacă scopul Asociației a fost încălcat, aceasta se poate dizolva de fapt și de drept, conform art. 245 din Noul Cod Civil.
(2) Consecinţele ne-luării măsurilor de organizare şi funcţionare cu privire la
administrarea şi gestiunea PROPRIETĂȚII COMUNE sunt în răspunderea juridică (...) A REPREZENTANȚILOR PROPRIETARILOR.
Art. 12. - Pentru realizarea scopului menţionat la art. 11 alin.(1), Asociaţia de Proprietari înfiinţată în condiţiile prezentei legi dobândeşte drepturi şi îşi asumă obligaţii faţă de terţi, în ceea ce priveşte
administrarea CONDOMINIULUI.
Art. 13. - (1)
Asociația de Proprietari se înființează prin acordul scris a cel puțin 1/2 + 1 din numărul proprietarilor DINTR-UN CONDOMINIU (dintr-un singur bloc).
(2) În Condominiile cu mai multe tronsoane sau scări se pot constitui Asociații de Proprietari pe fiecare tronson ori scară în parte numai în condițiile în care PROPRIETATEA COMUNĂ aferentă tronsoanelor sau scărilor POATE FI DELIMITATĂ şi în condițiile în care există branșamente separate pe fiecare scară sau tronson.