avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La orice Adunare Generală DOAR MEMBRII ASOCIAȚIEI DE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La orice Adunare Generală DOAR MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, SEMNATARI ÎN ACORDUL DE ASOCIERE AFLAT LA JUDECĂTORIE, au dreptul să voteze, să candideze, să aleagă și să fie aleși în conducerea Asociației.

Dacă pentru orice Adunare Generală a oricărei Asociații de Proprietari nu au fost convocați ABSOLUT TOȚI MEMBRII ASOCIAȚIEI PENTRU ORICE ADUNARE GENERALĂ RECONVOCATĂ (pentru prima Adunare Generală trebuie să se convoace TOȚI PROPRIETARII ASOCIAȚIEI), procesul verbal cu hotărârile Adunării Generale va fi anulat retroactiv de către Instanțele de judecată, fără comentarii, urmând și anularea contractelor și a altor acte subsecvente !
Dar cum procedăm, știind că în Asociația noastră nu se știu care sunt membrii Asociației, deoarece avem același Acord de Asociere și același Statut de acum ... 23 de ani, din ... 1997 ???
Pe cine au convocat și vor convoca incompetenții ăștia care ne conduc ilegal Asociația de Proprietari (n-au fost aleși conform procedurilor legale de convocare), cumva pe DECEDAȚI și pe ne-proprietari (cei care figurau în 1997) ?
De acum, la orice Adunare Generală care se va organiza în Asociația noastră, în prezența Poliției, dar și a inspectorilor de la Primăria locală, VA FI OBLIGATORIU SĂ SE VERIFICE DACĂ PERSOANELE PREZENTE LA ACEA ADUNARE GENERALĂ AU MAI ALES CALITATEA DE MEMBRI ASOCIAȚI.
Cei care la ședința oricărei Adunări Generale nu aduc dovada că sunt MEMBRI semnatari în Acordul de Asociere aflat la Judecătoria locală, nu au niciun drept să voteze, să candideze, să aleagă și să fie aleși în cadrul Asociației de Proprietari, mai ales în conducerea Asociației !
Legea nr. 196/2018 este extrem de explicită prin obligațiile aflate la articolul 27, care arată că „DOAR MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, SEMNATARI ÎN ACORDUL DE ASOCIERE, AU DREPTUL DE A VOTA, DE A CANDIDA, DE A ALEGE ȘI DE A FI ALEȘI ÎN ORGANIGRAMA ASOCIAȚIEI RESPECTIVE, ÎN ORICE ADUNARE GENERALĂ LEGAL CONVOCATĂ, PENTRU TOȚI PROPRIETARII ȘI MEMBRII ASOCIAȚIEI”.
La fel, dacă președintele și membrii Comitetului Executiv, nu figurează ca semnatari în Acordul de Asociere aflat în Registrul Public de la Judecătorie, aceștia NU AU CALITATEA DE MEMBRI AI ASOCIAȚIEI RESPECTIVE, și astfel ei nu au avut și nu au dreptul să semneze acte juridice în numele proprietarilor MEMBRI ai Asociației respective, aceștia încălcând extrem de clar articolul 54 alineatul 1 și articolul 56 alineatul 1 - astfel, orice Adunare Generală va fi ilegală și se va anula retroactiv de către Instanțele de judecată, conform celor 3 articole din Legea nr. 196/2018, încălcate fără dubii.
Dacă președintele sau/și cel puțin unul din membrii Comitetului Executiv nu au calitatea de proprietari, dar și calitatea de MEMBRI ai respectivei Asociații de Proprietari (să fie semnatari în Acordul de Asociere al acelei Asociații), aceștia au încălcat fără dubii Legea nr. 196/2018, art. 27, art. 54 alin. 1 și art. 56 alin. 1, coroborate cu art. 104 alin. 2, art. 17 alin. 2, 3, 7, 8 și 9, art. 21, art. 57 literele c și o (Statutul e CADUC, expirat și fără vreo valoare juridică dacă nu a fost actualizat conform Legii nr. 196/2018), art. 105, art. 107 litera c.
Art. 2. - În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
a) Acord de Asociere - actul care consfințește decizia a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor DINTR-UN CONDOMINIU de a se asocia în condițiile prezentei legi; ♦ NOTĂ: Dovada că Asociația de Proprietari nr. 71 din Brăila s-a constituit și funcționează ilegal și în prezent, este faptul că ACORDUL DE ASOCIERE NU S-A ÎNTOCMIT ÎN 1997 PRIN DECIZIA A 1/2 + 1 DIN TOTALUL PROPRIETARILOR „UNUI SINGUR CONDOMINIU” (BLOC-CLĂDIRE-IMOBIL), ȘTIIND CĂ A.P.71 BRĂILA ARE ÎN COMPONENȚĂ NU MAI PUȚIN DE ... 9 CONDOMINII-BLOCURI-CLĂDIRI - este evident că A.P.71 FUNCȚIONEAZĂ TOTAL ILEGAL dacă nu s-a constituit doar pentru un singur Condominiu, care trebuie să aibă, în mod OBLIGATORIU, părți, proprietăți și branșamente comune, ceea ce este imposibil de realizat în cazul celor 9 blocuri ale A.P.71.
o) MEMBRU al Asociației de Proprietari - PROPRIETARUL SEMNATAR AL ACORDULUI DE ASOCIERE (...);
Art. 27. - (Doar) TOȚI PROPRIETARII MEMBRI AI ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI AU DREPTUL să participe, cu drept de vot, la Adunarea Generală a Asociației de Proprietari, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și SĂ FIE ALEȘI ÎN STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI (în conducerea acesteia).
Art. 54. - (1) Membrii Comitetului Executiv SUNT DESEMNAȚI DE CĂTRE ADUNAREA GENERALĂ a Asociației de Proprietari, DINTRE MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI.
Art. 56. - (1) Președintele Asociației de Proprietari este candidatul, MEMBRU AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, ales prin voința sa și a jumătate plus unu DIN NUMĂRUL PROPRIETARILOR PREZENȚI ÎN CADRUL ADUNĂRII GENERALE. ♦ NOTĂ: Dacă președintele oricărei Asociații de Proprietari din România își încalcă atribuțiile (obligațiile) explicite prevăzute în Legea nr. 196/2018, articolul 57 (mai ales literele a, c, d, e, i, j, k, n, o, r și s), plus articolele 53. 54, 55, 56 și 58, va fi amendat fără dubii de către cei din Primăria și/sau din Poliția Locală cu sume cuprinse între 2.500 de lei și 5.000 de lei, conform art. 102, alin. 1 litera e.
Art. 57. - PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI ARE URMĂTOARELE ATRIBUȚII:
c) SUPRAVEGHEAZĂ ȘI URMĂREȘTE CORECTA PUNERE ÎN APLICARE A HOTĂRÂRILOR ADUNĂRII GENERALE, respectarea prevederilor Statutului și Acordului de Asociere și aplicarea deciziilor Comitetului Executiv;
d) ADUCE LA CUNOȘTINȚĂ PROPRIETARILOR PREVEDERILE STATUTULUI și Regulamentului Condominiului;
k) ÎNTOCMEȘTE TABELUL NOMINAL CONVOCATOR (...) pentru Adunările Generale și ASIGURĂ SEMNAREA ACESTUIA DE CĂTRE PROPRIETARII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI;
o) ÎN CAZUL MODIFICĂRII CADRULUI LEGISLATIV PRIVIND ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI, PREȘEDINTELE CONVOACĂ ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI PENTRU MODIFICAREA CONFORMĂ A STATUTULUI ASOCIAȚIEI;
Art. 104 alin. (2) - Asociațiile de Proprietari înființate anterior intrării în vigoare a prezentei legi (...) SE VOR ORGANIZA ȘI VOR FUNCȚIONA ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE PREZENTEI LEGI NR. 196/2018.

Ascultați confirmarea celor scrise mai sus (doar MEMBRII Asociației de Proprietari au dreptul legal de a vota, de a candida, de a alege și de a fi aleși într-o funcție, în cadrul Adunării Generale) din partea avocatului Gelu Pușcaș, care este foarte explicit în această înregistrare video LIVE, descărcată pe YouTube: [ link extern ]

♦ VEDEȚI SENTINȚE LEGATE DE LIPSA CALITĂȚII DE MEMBRU AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI PENTRU PREȘEDINTE ȘI PENTRU CEI MAXIM 4 MEMBRI AI COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:23, 21 Octombrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei care la ședința oricărei Adunări Generale nu aduc dovada că sunt MEMBRI semnatari în Acordul de Asociere aflat la Judecătoria locală,

Legiuitorul nu a impus aceasta obligatie,mai ales ca dovada materiala=acordul de asociere in original se afla la sediul asociatiei de proprietari
Dacă președintele sau/și cel puțin unul din membrii Comitetului Executiv nu au calitatea de proprietari,

Deci,pana la urma ,afirmati ca
daca cel putin unul din membrii comitetului exectiv nu au calitatea de proprietari

atunci cum apreciati ca se respecta disp L nr 196/2018
ART. 54
(1) Membrii comitetului executiv sunt desemnați de către adunarea generală a asociației de
proprietari,
dintre membrii asociației de proprietari.
ynocentta a scris:

Cei care la ședința oricărei Adunări Generale nu aduc dovada că sunt MEMBRI semnatari în Acordul de Asociere aflat la Judecătoria locală,

Legiuitorul nu a impus aceasta obligație, mai ales ca dovada materiala=acordul de asociere în original se afla la sediul asociației de proprietari
Dacă președintele sau/și cel puțin unul din membrii Comitetului Executiv nu au calitatea de proprietari ...,

Deci, pana la urmă, afirmați că
dacă cel putin unul din membrii comitetului executiv nu au calitatea de proprietari

atunci cum apreciați ca se respecta disp. Legii nr 196/2018
ART. 54. (1) Membrii comitetului executiv sunt desemnați de către adunarea generală a asociației de
proprietari,
dintre membrii asociației de proprietari.


Chiar nu știți să citiți ce am scris eu în postarea trecută, deoarece am menționat că șefii Asociației sunt obligați să fie și proprietari, dar și membri ai Asociației, concomitent ?
Când citați ceva, să citați toată fraza, nu doar fragmente pentru a fi subiectivă.
REPET CE AM SCRIS EU MAI DEVREME: „Dacă președintele sau/și cel puțin unul din membrii Comitetului Executiv nu au calitatea de proprietari, dar și calitatea de MEMBRI ai respectivei Asociații de Proprietari (să fie semnatari în Acordul de Asociere al acelei Asociații), aceștia au încălcat fără dubii Legea nr. 196/2018, art. 27, art. 54 alin. 1 și art. 56 alin. 1, coroborate cu art. 104 alin. 2, art. 17 alin. 2, 3, 7, 8 și 9, art. 21, art. 57 literele c și o (Statutul e CADUC, expirat și fără vreo valoare juridică dacă nu a fost actualizat conform Legii nr. 196/2018), art. 105, art. 107 litera c.”
Cum e cu atenția pe care trebuie s-o aveți, înainte de a posta ceva ne-real ?
Apropo, vreau un răspuns la faptul că Asociația noastră are aceleași acte constitutive (Statut și Acord de Asociere de acum ... 23 de ani), noi având ca membri „oficiali” la Judecătorie, foști proprietari ... DECEDAȚI ȘI/SAU NE-PROPRIETARI !!!
În cazul ăsta, cu cine faci Adunarea Generală, cu Zombie ?
Repet rugamintea,daca cumva va respectati ,faceti efortul si respectati si utilizatorii
Forumul nu este scena pentru exprimat frustrari
Daca erati atent ,ati fi observay ca am subliniat :"
cel puțin unul din membrii Comitetului Executiv nu au calitatea de proprietari ...,"

Dv reveniti continuu cu problemele din asociatia dv
Daca tot postati pe forum si primiti raspunsuri -ati reusit sa schimbati in bine ceva in asociatia dv,sau doar va plangeti pe forum si atat?
ynocentta a scris:

Dv reveniți continuu cu problemele din Asociația dv.
Dacă tot postați pe Forum și primiți răspunsuri n-ați reușit să schimbați în bine ceva în Asociația dv, sau doar vă plângeți pe Forum și atât ?

Eu când postez ceva, o fac public, pentru a da exemple și pentru alte Asociații de Proprietari care funcționează ilegal. Fără a da exemple de ilegalități și de abuzuri, proprietarii nu pot acționa în vreun fel în Justiție !
Dvs. nu puteți niciodată să răspundeți strict pe baza articolelor de legi în vigoare și de multe ori induceți în eroare cu răspunsuri subiective, fără vreo bază legală ?
Cum e posibil ca și în luna August 2020 să funcționeze ilegal o persoană juridică „fantomă”, care NU ARE NICI MĂCAR UN SEDIU LEGAL (nu e nici real, nici actual) și care are STATUTUL ȘI ACORDUL DE ASOCIERE NE-ACTUALIZATE LA JUDECĂTORIE DE ACUM ... 23 DE ANI - din 1997, de la înființarea acestei false Asociații de Proprietari ???
Cum mai poți convoca, fiind președinte care se presupune că știe legile, Adunări Generale anuale OBLIGATORII, dacă tu nu ai Actele Constitutive modificate și actualizate la Judecătoria locală, în Registrul Public al Asociațiilor și al Persoanelor Juridice, acolo figurând DECEDAȚII ȘI NE-PROPRIETARII ?
E suficient să invocăm art. 27 din Legea nr. 196/2018, care arată extrem de clar că DACĂ NU EȘTI MAI ALES MEMBRU AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, nu ai niciun drept legal să votezi, să candidezi, să alegi și să fii ales.
Ynocentta, citind ce am scris eu în postările mele, vreau să-mi spui dacă această așa-zisă Asociație de Proprietari „fantomă” mai poate funcționa total ilegal, încălcând mai ales articolul 104 alineatul 2 din Legea nr. 196/2018, deoarece șefii A.P.71 erau obligați să re-organizeze această dubioasă Persoană Juridică, care are ilegal în componență ... 9 blocuri și 28 de scări, care nu pot avea părți, proprietăți și branșamente comune (Legea nr. 196/2018 obligă să existe o Asociație de Proprietari pentru câte o singură clădire, pentru câte un singur bloc-Condominiu-imobil) ?
Această Asociație ilegală trebuia demult dizolvată de drept, știind că s-a încălcat grav articolul 245 din Codul Civil, dar ...
Ynocentta, pentru a-i informa corect pe forumiști, spune-le că Adunările Generale sunt ilegal convocate dacă nu ai anunțați și prezenți la ședință doar MEMBRII ASOCIAȚIEI, în caz contrar hotărârile Adunărilor Generale vor fi anulate retroactiv de orice Instanță de judecată !
Îi sfătuiesc pe toți proprietarii să verifice dacă acei maxim 5 „șefi” ai Asociației au mai ales calitatea de MEMBRI, adică să verifice dacă acei 5 așa-ziși membri ai Comitetului Executiv au semnat în Acordul de Asociere, care se află la Judecătoria locală (aveți dreptul de a cere, conform Legii Informațiilor Publice, foto-copii de pe Statutul și de pe Acordul de Asociere al Asociației de Proprietari, președintelui Judecătoriei sau prin intermediul B.I.R.P.).
A sosit timpul ca și aceste Asociații de Proprietari să intre în legalitate, să se știe clar care-i sunt membrii proprietari.

Art. 2. - În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
a) Acord de Asociere - actul care consfințește decizia a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor DINTR-UN CONDOMINIU de a se asocia în condițiile prezentei legi; ♦ NOTĂ: Dovada că Asociația de Proprietari nr. 71 din Brăila s-a constituit și funcționează ilegal și în prezent, este faptul că ACORDUL DE ASOCIERE NU S-A ÎNTOCMIT ÎN 1997 PRIN DECIZIA A 1/2 + 1 DIN TOTALUL PROPRIETARILOR „UNUI SINGUR CONDOMINIU” (BLOC-CLĂDIRE-IMOBIL), ȘTIIND CĂ A.P.71 BRĂILA ARE ÎN COMPONENȚĂ NU MAI PUȚIN DE ... 9 CONDOMINII-BLOCURI-CLĂDIRI - este evident că A.P.71 FUNCȚIONEAZĂ TOTAL ILEGAL dacă nu s-a constituit doar pentru un singur Condominiu, care trebuie să aibă, în mod OBLIGATORIU, părți, proprietăți și branșamente comune, ceea ce este imposibil de realizat în cazul celor 9 blocuri ale A.P.71.
o) MEMBRU al Asociației de Proprietari - PROPRIETARUL SEMNATAR AL ACORDULUI DE ASOCIERE (...);
Art. 27. - (Doar) TOȚI PROPRIETARII MEMBRI AI ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI AU DREPTUL să participe, cu drept de vot, la Adunarea Generală a Asociației de Proprietari, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și SĂ FIE ALEȘI ÎN STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI (în conducerea acesteia).
Art. 54. - (1) Membrii Comitetului Executiv SUNT DESEMNAȚI DE CĂTRE ADUNAREA GENERALĂ a Asociației de Proprietari, DINTRE MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI.
Art. 56. - (1) Președintele Asociației de Proprietari este candidatul, MEMBRU AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, ales prin voința sa și a jumătate plus unu DIN NUMĂRUL PROPRIETARILOR PREZENȚI ÎN CADRUL ADUNĂRII GENERALE. ♦ NOTĂ: Dacă președintele oricărei Asociații de Proprietari din România își încalcă atribuțiile (obligațiile) explicite prevăzute în Legea nr. 196/2018, articolul 57 (mai ales literele a, c, d, e, i, j, k, n, o, r și s), plus articolele 53. 54, 55, 56 și 58, va fi amendat fără dubii de către cei din Primăria și/sau din Poliția Locală cu sume cuprinse între 2.500 de lei și 5.000 de lei, conform art. 102, alin. 1 litera e.
Art. 57. - PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI ARE URMĂTOARELE ATRIBUȚII:
c) SUPRAVEGHEAZĂ ȘI URMĂREȘTE CORECTA PUNERE ÎN APLICARE A HOTĂRÂRILOR ADUNĂRII GENERALE, respectarea prevederilor Statutului și Acordului de Asociere și aplicarea deciziilor Comitetului Executiv;
d) ADUCE LA CUNOȘTINȚĂ PROPRIETARILOR PREVEDERILE STATUTULUI și Regulamentului Condominiului;
k) ÎNTOCMEȘTE TABELUL NOMINAL CONVOCATOR (...) pentru Adunările Generale și ASIGURĂ SEMNAREA ACESTUIA DE CĂTRE PROPRIETARII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI;
o) ÎN CAZUL MODIFICĂRII CADRULUI LEGISLATIV PRIVIND ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI, PREȘEDINTELE CONVOACĂ ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI PENTRU MODIFICAREA CONFORMĂ A STATUTULUI ASOCIAȚIEI;
Art. 104 alin. (2) - Asociațiile de Proprietari înființate anterior intrării în vigoare a prezentei legi (...) SE VOR ORGANIZA ȘI VOR FUNCȚIONA ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE PREZENTEI LEGI NR. 196/2018.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2020
flory_mr, utilizator

flory_mr a scris:


Eu când postez ceva, o fac public, pentru a da exemple și pentru alte Asociații de Proprietari care funcționează ilegal. Fără a da exemple de ilegalități și de abuzuri, proprietarii nu pot acționa în vreun fel în Justiție !

Dvs. nu ați reușit să înțelegeți noțiunea de condominiu, nu ați reușit să vă convingeți nici măcar vecinii din scara sau blocul în care locuiți sa faceți o asociație, cum veți convinge aici ca aveți credibilitate!?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociațiile de proprietari sunt obligate să actualizeze toate actele constitutive la judecătoria locală, altfel încalcă legea nr. 196/2018, art. 11, 17, 21, 104 și 107 ! flory_mr flory_mr Este foarte explicită această speță de la Judecătoria Sectorului 5 din București, chiar dacă se referă la Asociațiile de Locatari care nu aveau ... (vezi toată discuția)
Mai este legală o asociație care a fost înființată în 1997 ca un singur condominiu, cu toate că e formată din 458 de proprietari ce locuiesc în 9 blocuri și 28 de scări ? flory_mr flory_mr În aproape orice articol din Legea nr. 196/2018 Condominiul și Proprietatea Comună se referă (se aplică în listele de plată lunare) doar pentru maxim ... (vezi toată discuția)