Buna ziua,
Am un SRL care nu a avut activitate si care a stras amenzi si penalitati datorita nedepunerii actelor. Am depus actele din urma si sunt la zi, dar nu am achitat amenzile. Inca nu am demarat procedurile de insorventa. As dori sa imi fac un PFA/PFI pentru a intermedia distribuitia in asigurari, pot sa o fac pana nu scapt de SRL?
Verificati daca mai aveti cazier fiscal sau nu, daca nu, puteti. Certif de cazier fiscal va trebuie la inreg la ORC (se solicita de ORC electronic la ANAF):
ARTICOLUL 8
Prezentarea cazierului fiscal
(1) Prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie în următoarele situaţii:
a) la înfiinţarea societăţilor, a societăţilor cooperative, a cooperativelor agricole şi a entităţilor fără personalitate juridică, de către asociaţi, acţionari, membri şi reprezentanţii legali sau desemnaţi;
b) la solicitarea înscrierii asociaţiilor şi fundaţiilor în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor de către asociaţii sau membrii fondatori ai acestora, după caz, de către aceştia; c) la autorizarea exercitării unei activităţi independente de către solicitanţi;
.....
Conform Cod Proc Fiscala, ca sa se reactiveze societatea si implicit sa vi se radieze si d-voastra cazierul fiscal, trebuie sa platiti obligatiile fiscale ale societatii si apoi sa solicitati reactivarea (cerere simpla depusa la ANAF):
(5) Contribuabilul/Plătitorul declarat inactiv conform alin. (1) lit. a), d) - g) se reactivează dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) îşi îndeplineşte toate obligaţiile declarative prevăzute de lege;
b) nu înregistrează obligaţii fiscale restante.