avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... până când se poate cere proba ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

până când se poate cere proba ?

Bună seara !
Tatăl meu are un proces de moștenire - Apel.
Fratele reclamant nu a depus înscrisuri.
Iar al treilea frate a fost chemat și el în proces.

Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns:
- până când se poate cere administrarea probei cu martori?
Doar cu martori s-ar putea rezolva procesul ?
- instanța poate respinge proba cu martori?
- dacă nu aduce documentele, ce va face judecătorul ?
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 12:31, 3 Octombrie 2019
Buna ziua,

Probele noi in apel se pot solicita prin apelul formulat sau prin intampinarea depusa la apelul formulat de partea adversa.

In privinta celorlalte intrebari, fara prezentarea situatiei de fapt nu se poate raspunde, insa, da, se poate respinge proba cu martori.

Pe de alta parte, daca partea nu aduce toate documentele, judecatorul se va pronunta pe baza probelor depuse la dosarul cauzei.

Sincer, nu inteleg de ce nu v-ati angajat un avocat. Nu va jucati cu procedura, nu e atat de simplu cum pare. Mai ales ca e vorba de o mostenire...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Probele sunt propuse, de regula, prin cererea de apel, sub sanctiunea decaderii.

SUBSECŢIUNEA a 3-a
Probele

Art. 254

Propunerea probelor. Rolul instanţei

(1) Probele se propun, sub sancţiunea decăderii, de către reclamant prin cererea de chemare în judecată, iar de către pârât prin întâmpinare, dacă legea nu dispune altfel. Ele pot fi propuse şi oral, în cazurile anume prevăzute de lege.

(2) Dovezile care nu au fost propuse în condiţiile alin. (1) nu vor mai putea fi cerute şi încuviinţate în cursul procesului, în afară de cazurile în care:

1. necesitatea probei rezultă din modificarea cererii;

2. nevoia administrării probei reiese din cercetarea judecătorească şi partea nu o putea prevedea;

3. partea învederează instanţei că, din motive temeinic justificate, nu a putut propune în termen probele cerute;

4. administrarea probei nu duce la amânarea judecăţii;

5. există acordul expres al tuturor părţilor.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (2), partea adversă are dreptul la proba contrară numai asupra aceluiaşi aspect pentru care s-a încuviinţat proba invocată.

Tatăl are o pensie foarte mică, de 600 lei,
iar eu am salariul minim.
așa că nu avem bani ca să angajăm un avocat ....

Vă rugăm să ne mai ajutați cu un răspuns:
- până când se poate cere administrarea probei cu martori?
nu s-a cerut cu cererea de apel.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
oanaportar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea apelului alexa_sidorencu alexa_sidorencu Sunt reclamanta intr-un dosar,am castigat pe fond,acum paratul a depus apel,in cererea de apel nu s-a mentionat nimic nou(de fapt aceleasi motive au fost ... (vezi toată discuția)
Pânã când pot sã depun probe noi? marusca marusca In cadrul unui proces sint reclamanta...am depus probele pe care le consider necesare si am depus raspunsul la intimpinare ,urmind sa am termen curind. Am o ... (vezi toată discuția)
Decaderea din dreptul de a propune probe cezarad cezarad Ce se intampla in situatia unui proces de divort in care o paratul a fost decazut din dreptul de a propune probe si a invoca exceptii relative? Situatia de ... (vezi toată discuția)