Am primit un titlu executoriu de la fisc si vreau sa-l contest .Caut un model de contestatie si nu gasesc deloc. Tilul executoriu este intocm,it si emis fara respectarea procedurilor prevazute de art.43-48 C.proc. fiscala (nesemnat, nestampilat, necomunicat prin posta sub forma de recomandata cu raspuns platit.)
in conformitate cu art. 43, alin. 3 din Codul de procedura fiscala, actele administrativ fiscale emise prin intermediul sistemelor informatice sunt valabile fara stampila si semnatura conducatorului organului fiscal.
de unde stiti dvs. ca nu a fost expediat prin posta cu confirmare de primire? poate a semnat postasul in locul dvs. (se practica)
va sfatuiesc sa va uitati atent la plic si poate observati urma de la capse, unde a fost prinsa confirmarea care ulterior s-a indepartat si s-a returnat administratiei financiare.
as mai adauga ca astfel de titluri executorii sint emise automat in momentul in care fisa pe platitor de la fisc are datorii : datoriile pot fi reale sau pot fi nereale, provenind din inregistrarea eronata a unor plati sau a unor declaratii ; incercati sa reglati fisa pe platitor sau sa vedeti ce e acolo inainte de a contesta acel titlu executoriu ; abia daca totul e in regula demarati procedura de constatare ; model nu veti gasi ; e de respectat procedura descrisa in codul de procedura ;
Din pacate nu a fost transmis prin posta electromica. Cit despre postasul care semneaza in locul meu...e cam greu de crezut:))) Am mai primit in aceeasi perioada prin recomandata cu confirmare de primire o decizie de impunere, distinct de titlul executoriu. Adica titlul executoriu a venit citeva zile mai tirziu. SI inca ceva: cum poate fi determinata sau determinabila o creanta care are ca baza de calcul o declaratie privind veniturile ESTIMATE? Adica o probabilitate? Mai concret : cum poti sa deduci x% din aproximativ circa?:))) :stunned:
era vorba de act emis, nu transmis pe cale electronica....
mai intai ati primit decizia de impunere si aveati termen de plata 60 de zile de la primirea acesteia sa achitati suma inscrisa in decizie.
dupa trecerea celor 60 de zile, incep sa curga majorarile de intarziere de 0,1% pe zi, iar fiscul a trecut la executare silita, prin comunicarea somatiei insotita de titlu executoriu.
conform codului fiscal, dvs. aveti obligatia sa estimati venitul pentru anul fiscal in curs si sa faceti plati anticipate potrivit acestei estimari, in patru transe egale, pe 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 decembrie.
in anul fiscal urmator, odata cu depunerea declaratiei de venit global pana la 15 mai (formular 200), se va face si regularizarea, iar daca estimatul este mai mic decat efectiv realizatul, rezulta diferenta de plata, daca estimatul este mai mare, rezulta diferenta de recuperat.
tot ce am detaliat mai sus este un aspect, daca aveti alte nelamuriri, va rog sa ne prezentati exact speta dvs., cu date clare despre activitatea prestata, cand v-ati autorizat, sub ce forma, etc etc....
Nu platesc tva
vasile15
Buna seara!Eu am vandut niste marfa pe care am emis o factura,am adaugat tva`ul pe factura..clientul mi-a achitat factura prin transfer bancar..dupa care a ... (vezi toată discuția)