avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... urgent! contestatie titlu executoriu admin fiscala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

urgent! contestatie titlu executoriu admin fiscala

Buna Ziua!

Am primit un titlu executoriu de la fisc si vreau sa-l contest .Caut un model de contestatie si nu gasesc deloc. Tilul executoriu este intocm,it si emis fara respectarea procedurilor prevazute de art.43-48 C.proc. fiscala (nesemnat, nestampilat, necomunicat prin posta sub forma de recomandata cu raspuns platit.)
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:28, 3 Decembrie 2009
Multumesc inca o data ptr. raspunsuri!

Insa, eu tot nu ma lamuresc cum e cu plata ANTICIPATA ptr. venituri ESTIMATE. Chestia asta suna ceva de genul anticiparea estimarii ( oare estimarea insasi are si caracter estimativ sau nu?;)) sau cum staul roman a uitat ca si Ion Creanga tot roman a fost:)))) Deci, drobul de sare POATE sa cada sau NU POATE sa cada ( estimarea ) . Interesant este cum determinam EXACT cit din drobul de sare datoram statului sau nu( urmare a estimarii estimative cu caracter anticipat adica el cade sau nu cade). Eu sincer sunt preocupat in chestia asta de cu totul altceva: la ce statie de metrou imi duc copilu in cazul in care cade drobul de sare( copilul in spetza asta e la fel de concret ca si venitul estimat, adica pot sa il am sau nu adica il am dar conret el nu se ezita, deci de ce nu primesc alocatie ptr. el?:D) . De ce ma preocupa intens problema statiei de metrou? Pai nu stiu pe ce magistrala sa ma duc. Iar in ce priveste statiile aici apar alte probleme: la Titan nu are coloane, deci pericol prabusire plafon, deci tot nu rezolv nimic. Daca are colane pe ce peron ma duc, nu de alta dar la P-ta Unirii si P-ta Victoriei sunt cam multe peroane:)))

Nu va suparatzi pe mine! Sunt la fel de absurd ca cei care vor sa ma execute:))) (caracterul silnic al situatiei e subinteles;alfel tine de patologie;))Nu fac decit sa accentuez absurdul ca sa iasa in evidentza mai bine!

P.S. Creantza in acest caz nu este nici determinata nici detrminabila deoarece NU EXISTA IN CONCRET! ARE CA BAZA DE CALCUL O ESTIMARE
:giggle:

uitati art din cod procedura care da dreptul fiscului sa estimeze baza impozabila :
Art. 67

Estimarea bazei de impunere

(1) Dacă organul fiscal nu poate determina mărimea bazei de impunere, acesta trebuie să o estimeze. În acest caz trebuie avute în vedere toate datele şi documentele care au relevanţă pentru estimare. Estimarea constă în identificarea acelor elemente care sunt cele mai apropiate situaţiei de fapt fiscale.

(2) În situaţiile în care, potrivit legii, organele fiscale sunt îndreptăţite să estimeze baza de impunere, acestea vor avea în vedere preţul de piaţă al tranzacţiei sau bunului impozabil, astfel cum este definit de Codul fiscal.

si exista si procedura ; daca sinteti interesat caut si procedura
O observatie as face totusi : nu cunosc (cel putin pe la mine , pe la Constanta, cazuri in care sa se fi aplicat totusi metoda estimarii )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu fara nicio instiintare prealabila???? adria_bd adria_bd Buna ziua, As dori un sfat in urmatoarea chestiune: pe 6.01.2010 am primit un plic recomandat de la Administratia Finantelor Publice Brasov, in interior se ... (vezi toată discuția)
Nu platesc tva vasile15 vasile15 Buna seara!Eu am vandut niste marfa pe care am emis o factura,am adaugat tva`ul pe factura..clientul mi-a achitat factura prin transfer bancar..dupa care a ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirie in 2019 PopescuCornelia PopescuCornelia Buna ziua, In 2019 voi obtine venituri din chiria unui apartament. Am inregistrat contractul la anaf Trebuie sa depun declaratia unica cu estimarea ... (vezi toată discuția)