Bună ziua! În blocul în care locuiesc sunt 36 de apartamente, ai căror proprietari au înființat Asociație de Proprietari în anul 2010. Blocul are centrala termica ce furnizează căldură și apa calda apartamentelor, fiecare apartament având ceas pt apa calda și repartitor pt căldură, toate acestea fiind instalate de către constructor, neavând un document care sa ateste omologarea acestora. La centrala blocului exista un contor pt gaz, însă nu și unul pt electricitate ( contorul pt curent electric înregistrează consumul tuturor părților comune din bloc). În cursul acestui an, 22 de proprietari de apartamente s_au debranșat și au instalat centrala de apartament. Intrebarea mea este următoarea : se menționează într-o lege anume pragul minim de contribuție la cheltuielile cu gaz+electricitate pt încălzirea locuințelor pt proprietarii debranșați? Cei care s-au debranșat nu vor sa mai contribuie la cheltuielile cu gazul și electricitatea pt căldură și apa calda, generate de centrala blocului. Menționez ca centrala blocului se afla la subsol, la fel și boxele de depozitare, aferente apartamentelor. Din studiul Legii 196 /2018 nu am putut identifica un răspuns la problema de mai sus... Mulțumesc anticipat!
Art.75 alin. 5 va lamureste problema: Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.
Prin urmare vor plati cota parte din toata energia electrica ce se consuma la comun si din cheltuielile de intretinere a centralei (revizii, inspectii obligatorii etc).
Gazul consumat se va plati doar pentru centralele lor individuale, nu este proprietate comuna.
Reclamatie
adina83
Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)