avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fereastra de vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fereastra de vedere

Cu moștenirea casei părintești a venit și vecinul. Omul are o fereastra de vedere( Bucătărie) spre grădina mea de unde pandeste orice mișcare. Acum nimic din ce a fost atâția ani nu-l mai satisface.
1. Nucul - plantat acum 20 de ani acum îl vrea tăiat din cauza rădăcinilor, frunzelor,etc. Am tăiat toate crengile la limita de hotar, nimic. Nucul este la 6 m de hotar și de casa lui, din câte am citit in Codul Civil mai mult decât distanță minima de 2 m. Tăiatul nucilor cere aprobare din cât am aflat nucul trebuie sa fie > 50% uscat sa o obții. Sunt legal cu nucul sau nu?
2. Pot sa cer ca fereastra lui de vedere sa fie închisă sau de lumina având in vedere ca nu exista nimic scris iar eu sunt noul proprietar?
De înțeles cu el e greu, prefer legea și nimic mai mult.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:31, 1 Octombrie 2019
E hartuire, clar!

Notificati-l (avocatii vor zice ca trebuie si semnatura lor, notarii, la fel) printr-o scrisoare cu confirmare de primire ca geamul cu vedere nu are ce cauta acolo, conform legii. Dupa ce va sosi confirmarea de primire sau plicul, in cazul refuzului, puteti incepe actiunea in instanta de afectarea intimitatii.

Nucul lasati-l acolo, falnic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am comis o infractiune? Mobius Mobius O sa intru direct in subiect si o sa caut sa nu va rapesc prea mult timp. Tatal meu are o gradina imprejmuita pe care detine titlu de proprietate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Taierea unui nuc de pe proprietate privata mariapopescu mariapopescu Pentru taierea unui nuc crescut razlet pe proprietate privata este nevoie de autorizatie? Legea din 2008 care completeaza legea pomiculturii din 2003 ce ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pe proprietatea vecinului si la o distanță de aproximativ ... Tunaru Guța Vasile Tunaru Guța Vasile Bună ziua, Pe proprietatea vecinului si la o distanță de aproximativ 25 cm de gardul dintre proprietăți respectiv la 5 m de intrarea dinspre strada , se ... (vezi toată discuția)