avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suma incasata in plus la fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suma incasata in plus la fondul de rulment

Suma incasata in plus la fondul de rulment fata de ce s-a stabilit conform adunarii generale ,se poate restituii proprietarului ?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Tom Top, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:28, 4 Octombrie 2019
Trebuie sa discutati.
Se poate achita o parte din intretinere, depinde despre ce suma este vorba - pentru ca sunteti foarte zgarcit cu informatiile.
Asadar, discutati si hotarati ca plusul despre care vorbiti sa faca obiectul unei plati in contul intretinerii pe o luna...
Nu este vorba de o suma mare , (130 lei), intrebrea mea este legata de PROCEDURA LEGALA, de a se restituii suma constituita in plus fata de maximul sumei hotarate in adunatea generala .
Ex; Fond de rulment pe anul 2018 dupa cum urmeaza:
- suma de constituit pana in luna Martie 2018 - 179,54. lei .
- suma depusa la 06.06.2018 - 310 lei .
Diferenta - 130 lei .
Administratora nu vrea sa “restituie sau sa o foloseasca la plata intretinerii” , spunand ca nu este obligata de nici o lege, hotarare etc .
Mentionez ca locuieste o singura persoana de 82 ani ..deci “consumuri minime” , sper sa fi fost destul de clar in relatare de mai sus .
Multumesc anticipat .
Conform legii fondul de rulment se restituie la instrainarea proprietatii daca vanzatorul si cumparatorul nu se inleg cu privire la suma in cauza.
Cheltuielile nu tin cont de varsta celui care locuieste acolo.
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa comunicati date relevante
Fondul de rulment conform disp in vigoare se restituie numai in cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra bunului imobil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnilor,
Tom Top vorbeste despre o suma incasata suplimentar. Omul nu a zis nimic de restituirea fondului de rulment ci doar de diferenta fata de suma stabilita.
In rest, subscriu la solutia data de d-l Adam Grecu.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
gigiz, utilizator

Alte discuții în legătură

La ce sume se referă art. 74, alin (2) din legea 196/2018 că ... acata acata La ce sume se referă art. 74, alin (2) din Legea 196/2018 că trebuie restituite? Cenzorul asociației compară soldul contului bancar la februarie 2023 cu ... (vezi toată discuția)
Restituire fond de reparatii la data vanzarii apartamentului lavi_i lavi_i Buna ziua, In urma cu cateva zile am vandut un apartament care face parte dintr-un bloc care are o Asociatie de Proprietari. Am cerut Presedintelui Asociatiei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,fondul de rulment este obligatoriu? am un apartament ... nichita nichita Buna ziua ,fondul de rulent este obligatoriu? am un apartament cu 3 camere si am fond de rulment 245 lei . Cat trebuie sa mai dau ,la ultima lista a aparut ... (vezi toată discuția)