avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Când pot să mă pensionez anticipat parțial ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Când pot să mă pensionez anticipat parțial ?

Am lucrat in perioada iulie 1983-aprilie 2017. Sunt născută în septembrie 1962. Când pot să optez pentru pensie anticipată parțial?
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
nicolaescuana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:23, 3 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia anticipată parţială se acordă cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, persoanelor asigurate care au realizat stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, precum şi celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.

Vârsta standard de pensionare, stagiul complet de cotizare şi stagiul minim de pentru femei şi bărbaţi sunt stabilite în raport de luna și anul naşterii (anexa nr. 5 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice).
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă încadrați pentru pensie anticipată parțial. Aveți lucrați doar 34 de ani. Veți ieși la limită de vârstă când veți împlini 62 de ani.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata babaangi babaangi Buna seara! Sunt in somaj din data de 15 ianuarie 2013. Am lucrat 31 de ani si 2 luni. Luna aceasta implinesc 51 de ani. Daca dupa expirarea termenului de un ... (vezi toată discuția)
Pensionare balintpetru balintpetru Buna ziua! Ma numesc Balint Petru si as dori si eu un raspuns cine ma poate ajuta.Am lucrat la mina 24 ani si 10 luni si in aprilie ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipată parțială Victor vacaru Victor vacaru Am 34 ani si 5 luni de contributiI platite,9 ani gr II si 61 ani varsta.pot cere pensionarrea anticipata partiala Multumesc (vezi toată discuția)