avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie pensie

Salutare,

Tatal meu tocmai a primit pensia la implinirea varstei de 65 de ani cu 40+ ani de munca, 1100 lei, fara sa-i fi venit decizia, ceea ce mi se pare putin dubios. el isi calculase unde la 1300-1400 si acum vrea sa faca contestatie.

Merita sa faca contestatie? si daca da, are nevoie de un avocat? exista sansa ca dupa contestatie sa primeasca o pensie mai mica?

Mersi.
Cel mai recent răspuns: giulvezan , utilizator 14:52, 5 Octombrie 2019
Da să facă contestație în termen de 30 zile.Cum nu a primit decizia?.Și eu sunt pensionat a venit decizia în termen foarte scurt și bani retroactiv(diferența de pensie).La o recalculare nu poate să-i vină pensia mai mica.O zi bună.Postati pe forum ce decizie ați primit
Dar e nevoie de avocat pentru a face contestatie sau o poate face si fara?
Dacă aveți posibilitatea de avocat este mai bine.Dar incercati prima data la casa de pensii unde a ți depus dosarul cu nr.deciziei de pe cupon

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie pensie - talon de pensie sonia54 sonia54 Se poate contesta decizia de recalculare a pensiei, daca nu s-a primit inca decizia, dar s-a primit cuponul de pensie si pensia in cuantum mai mic decat cel ... (vezi toată discuția)
Pensie c.a.p. Suciu_Alexandru Suciu_Alexandru Buna dimineata, bunica mea a lucrat 12 ani la C.A.P. si nu a beneficiat niciodata de pensie pe urma acestor ani lucrati. La CAP a avut urmatoarele realizari: ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas boarcornel boarcornel Dupa decesul sotiei sotul supravetuitor primeste o pensie de urmas, cod N31,conform deciziei de 96 lei.Mentionez ca sotia decedata a avut o pensie mai mica de ... (vezi toată discuția)