avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte mostenire germania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte mostenire germania

Doi soti, ambii cetateni romani si germani, ultimul domiciliu al sotiei decedate a fost in Germania, dupa mai mult de 10 ani, sotul supravietuitor informeaza telefonic parintii defunctei ca exista un "cont alimentat de catre casa de sanatate" din Germania si doreste sa "imparta banii cu parintii". Defapt, din ce reusesc sa imi dau seama este ca: el nu poate sa scoata aceasta suma fara ca parintii sa ofere un cont bancar pentru transfer, din spusele lui, cota parte care revine parintilor este de doar 1/4. Nu exista rude de gradul intai (copii sau nepoti).

Care este cota parte care revine parintilor? Si care ar fi solutia legala, pentru a se putea informa despre starea contului, suma depusa, administratorul real al contului, sotul a lasat un numar de contact al unui "broker de asigurari", dar acesta refuza sa ofere orice fel de informatii privind starea contului si insista doar pe furnizarea unui cont bancar de catre parinti pentru ca el sa poata transfera suma.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Stark, utilizator

Alte discuții în legătură

Imobil achizitionat inaintea casatoriei adi_2010 adi_2010 Caz concret: Inaintea casatoriei, sotia dobandeste prin act de vanzare-cumparare cu parintii ei pentru un apartament (apartament proprietatea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)