avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Drept de recurs în fata respingere la o plângere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Drept de recurs în fata respingere la o plângere civila

Am introdus o plângere civila contra un dentist, și am depus provele da instanta a spus ca provele depuse nu sunt suficiente și a anulat pur și simplu acțiunea mea.

Vreau sa știu dacă pot sa fac recurs la decizia asta.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:06, 4 Octombrie 2019
Scrie în hotărârea instanței de fond ce fel de cale de atac puteți formula, și care este termenul depunerii căii de atac.

Puteți depune cu această ocazie probe suplimentare.
E scris "Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare".

Decizi este cu data de 16 septembrie. Da scrisoarea a ajuns la posta mea numai pe 24 septembrie.
Termenul curge din data de 24.09.2019 ...nu se ia in calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește.
Data de 10 octombrie este ultima zi când puteți depune la registratură formularea căii de atac.
Mulțumesc.

Am telefonat acum la judecătorie, și spun ca termen de apel obișnuit pentru acțiune civila este de 30 zile.

Da au scris numai 15 zile în decizie de respingere: este legal ?

Alte discuții în legătură

Recalificare cale de atac Ramona24 Ramona24 Buna ziua! cum se solicita si in baza a ce -recalificarea caii de atac ca fiind apelul (vechiul cod de pr civila) in situatia in care in sentinta ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Daca : - Obiectul DODARULUI este : \" constatare nulitate act\" - Materia juridica : \" Contencios administrativ si fiscal \" ... (vezi toată discuția)
Apel sau recurs? ContSters22096 ContSters22096 as dori sa ma edific cu privire la un aspect: in cadrul unui litigiu avand ca obiect obligatia de a face, actiunea reclamantului a fost anulata ca ... (vezi toată discuția)