avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa bunici

mama a decedat acum 7 ani,fiind singurul copil al bunicilor mei.eu nu mai am surori sau frati,parintii mei au divortat de 20 de ani.in urma decesului mamei,cine mosteneste pe parintii ei-bunicii mei materni?
precizez ca din urma bunicilor raman paminturi pe numele fiecaruia-nu titlu comun,casa si teren aferent ale bunicii mele,apatament comun ambilor bunici.daca mama e decedata,mostenesc eu si fratii bunicilor?
sau doar eu?pot ei face act de donatie sau testament in favoarea fiului meu minor?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:37, 1 Decembrie 2009
Mosteniti doar dvs. singura.
tu esti singura mostenitoare, dar trebuie sa accepti si sa deschizi succesiunea, succes
ideea e ca ei vor sa lase totul baiatului meu care are 5 ani-nu am nimic impotriva-si ca batrini se intrebau daca in lipsa copilului lor por face asta si cum?
ce ar fi mai indicat?
testament?donatie?
e prea mic stranepotul pentru a fi numit mostenitor?
Acum depinde de cum doresc bunicii.
Minorului de orice varsta i se poate numi un curator ( de ex. in persoana dvs.) si astfel i se pot dona bunuri, sau i se poate face testament in favoarea sa, iar daca ei decedeaza inainte de a implini copilul 18 ani, tot dvs. veti accepta mostenirea in calitate de curator.
Se pune problema taxelor, puteti sa va interesati la un notariat care este diferenta intre donatie si testament, ce e mai convenabil.
Imobilele trebuie sa aiba cadastru si intabulare ( ceea ce la testament se poate face si dupa decesul lor).
adutescu a scris:

sau i se poate face testament in favoarea sa, iar daca ei decedeaza inainte de a implini copilul 18 ani, tot dvs. veti accepta mostenirea in calitate de curator.


Nu. Curatorul ar trebui sa fie o persoana straina. Pentru ca (fie si numai teoretic) ar exista la momentul deschiderii mostenirii un conflict de interese intre mama (mostenitor rezervatar) si beneficiarul testamentului (copil).

@karissia, eu am o vorba: "Faceti ce vreti! Dar stiti ce faceti?".
Ar fi preferabil sa discutati cu un avocat pentru a cunoaste toate implicatiile si pentru a putea decide in cunostinta de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)
Succesiune PG67 PG67 Speta: Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani! Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2) Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)