avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare in timpul preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare in timpul preavizului

Daca efectuez ore suplimentare in timp ce sunt in previz la ce riscuri ma expun?Cui pot adresa o plangere in acest sens daca aceste ore nu vor fi platite sau nu vor fi compensate cu zile libere?Precizez ca aceste ore au fost solicitate de catre companie nu de catre mine .Eu am fost doar de acord cu efectuarea lor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 6 Octombrie 2019
Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.......

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare cum se platesc,daca contractul de munca nu prevede asa ceva?? Liliana Teleaga Liliana Teleaga Orele suplimentare cum se platesc daca angajatorul refuza sa plateasca sau sa iti ofere libere in schimb pentru ca ai contract de munca pe 8ore,lucrezi ... (vezi toată discuția)
Orele efectuate in plus se platesc? mariny mariny Lucrez ca paznic,12/zi, imii efectuez orele din grafic,dar din lipsa de personal ma obliga. sa efectuez inca 36 ore care nu sunt platite si nici libere nu se ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentara neplatita constantin pricope constantin pricope Angajatorul mă obligă să fac ore suplimentare ca ”ajutor pentru binele firmei” spunând că sunt ore trecute la rezervă în contul firmei și ... (vezi toată discuția)