avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calomnie sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calomnie sau nu?

Buna seara! Incep prin a va povesti începutul acestei prob...acum doi ani am ieșit dintr.o relație de 10 ani...in toți acești ani am locuit la părinții mei...soacra ne prea avandu.ma la inima...toate bune și frumoase până fostul s.a îmbolnăvit de pancreatita acuta...au urmat doi ani prin spitale,chin,operații...m.am chinuit cu acest băiat f mult...pansat,calmante,igiena personala etc...in timp ce părinții și frații îl vizitau destul de rar...p mn nici măcar sa mă vadă nu vroiau...ba mai mult m.au învinovățit atât p mn cât si p părinții mei de boala avuta de el...in timp ce eu mă dădeam de ortul popii p la spital...urcăm 7 etaje de 5-6 ori p zi...până când la un moment dat fostul a venit cu propunerea despărțirii zicandu.mi că nu îl mai iubesc că la inceput...prima data am refuzat,a doua oară la fel...până când nu am mai rezistat eu și am pus piciorul in prag pt că nu mai suportam comportamentul înjositor din partea fam lui...iar el era nepăsător zicandu.mi că ne dau bani când și când și să suport...la cat m-am chinuit cu el nu am suportat aceasta înjoseala...și i-am spus eu sa ne despărțim...am plecat la mare după despărțire,acolo întâlnindu.ma cu rudele mele și întâmplător cu un coleg de munca,cu care am socializat și ieșit...el la fel ieșind dintr.o relație neconstructivă daca o pot numii așa...după o perioadă...aflandu.se acesta poveste...au început poveștile...cum că eu îl înșelăm cu colegul de munca,că sunt o c....a,etc...fapt ce p mn și coleg chestiile astea ne.au apropiat in timp...la un an ne.am căsătorit,in mom de fata avem și o fetiță...dar discuțiile din partea fam fostului nu încetează.. mă jignesc,mă vb de rău,mă defăimează,că mi.a lăsat fostul avere în casă părintească...asta ne fiind adevărat...eu i-am spus când a plecat sa.si ia tot ce consideră că.i al lui...tocmai pt a nu.mi auzi vb...el la randul lui la fel mă jignește,mă vb de rău,prietenii comuni nu.mi mai vb,lumea ce ne cunoaște p amândoi mă privesc cu dispreț din cauza bârfelor ne adevărate spuse de el și de fam lui..mi.as dorii sa iau niste masuri în privința lor...pt a mă lasă în pace atât p mn cât si p fam mea...se poate încadra toate astea la calomnie,injurii sau defăimare?? Menționez că nu am fost căsătorită cu fostul...daca asta contează...doar am lălăit.o 10 ani pt că domnului i.a fost frica de responsabilități! Va mulțumesc și ast rasp dv cu nerăbdare!
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
SendyDumitriu, utilizator
Nu am inteles cu ce v-a calomniat in concret.
Ce afirmatie a facut?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se poate formula o acțiune civilă prin care sa solicitați daune morale dar trebuie sa dovediț de preferat cu martorii afirmațiile făcute și modul în care v-au afectat,lezat imaginea în societate etc.Mergeti la un av.
Faptul că mă învinovățesc de ceva ce nu aveam cum sa fac...nu pot îmbolnăvi eu sau fam p cineva de pancreatita,faptul că am stat 10 ani cu acest băiat...după toți anii ăștia nu.mi poți spune că sunt femeie ușoară...mi.am dedicat timp,bani, influente pt acest baiat...că acum să spună că nu am făcut nimic pt el și că l.am abandonat...lucru total eronat...faptul că mi.a lăsat avere,mobila și alte bunuri...dar nu e vina mea că nu și le.a luat...eu rugându.l sa.si ia tot ce consideră că e al lui...că eram puturoasa...lucru total eronat...găteam,curățenie și stand la tara m.ai făceam și treabă de bărbat...că tatăl meu l.a învățat să consume alcool p acest băiat...vb ce mă deranjează și ce nu m.ai încetează...este imaginea mea și a fam mele la mijloc...și vreau să spun stop acestor neadevăruri! Și mă gândeam cum as putea face chestia asta legal...???

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu am inteles cu ce v-a calomniat in concret.
Ce afirmatie a facut?

V-am raspuns foarte clar numai printr-un proces civil în care se pot cere daune morale.Mergeti la un av pt a va invata ce trebuie sa dovediți cu ce mijloace de proba etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica Costy81 Costy81 Buna seara.sunt victima,agresat fizic,lovituri cu pumn in fata,picioare,cazut inconstient.spun ei ca eram in stare de ebrietate si injuram,posibil.am fost la ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Costy81 Costy81 Buna seara.sunt victima,agresat fizic,lovituri cu pumn in fata,picioare,cazut inconstient.spun ei ca eram in stare de ebrietate si injuram,posibil.am fost la ... (vezi toată discuția)
Plangere penalã pentru calomnie andy84960 andy84960 Buna seara,am si eu o problema legat de un baiat care ma scuipat direct in fata. in seara de revelion la 00.20 un baiat a venit la mine spunandu.mi daca i.am ... (vezi toată discuția)