avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselaciune mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselaciune mobila

Buna ziua.
Vin si eu cu o problema, si rog pe cineva sa ma ajute cu niste sfaturi.
Povestea sta in felul urmator: in martie am contactat o firma care face mobila pentru a-mi face mobila la casa. Am fost si am vazut atelierul, am fost multumit si am semnat un contract cu avans (transfer bancar) cu termen de executie 15 iulie. Intre timp am mai avut nevoie de mobila si am facut 2 acte aditionale pentru acre am dat iar avans dar cash,cu prelungirea termenului initial de executie verbal pana la 31 august.
La inceputul lui septembrie, administratorul firmei este retinut pentru inselaciune (vreo 20 de plangeri) si este pus sub control judiciar. Aflat sub control judiciar, acesta ma contacteaza sa ma linisteasca si sa imi spuna ca nu poate lucra datorita controlului judiciar. Ba chiar imi trimite si poza cu fronturile bucatariei. La final de septembrie imi spune ca prea repede nu o sa reuseasca sa faca mobila si imi recomanda sa fac mobila in alta parte cu promisiunea ca in timp(cateva luni) imi va restitui banii sau imi va face alta mobila.
Am prieteni si am vazut oameni care au primit mobila de la el, lucrata chiar foarte bine. Aflu intre timp si ca multa lume a fost inselata de el, achitand avans si neprimind mobila. Nu mai e o problema de incredere......avansul dat de mine depasind 10.000 euro.
Clar nu este om de incredere.... ce as putea face in situatia de fata? El sustine ca isi va deschide alta firma, si va face tot mobila, astfel putand sa imi faca si mie, dar dureaza cateva luni. Omul sustine ca nu are nimic pe numele lui, iar in contul firmei ar fi vreo 20.000 ron. Stiu de la ceva prieteni din politie ca daca depun plangere, nu voi mai putea lua legatura cu el.
Cum as putea recupera banii ? Ce pedeapsa risca el ? Ce sfaturi ati putea sa imi dati ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:07, 15 Octombrie 2019
Conditionat de interesul dv fie asteptati sa se concretizeze promisiunea respectivului,fie in baza contractului de executie mobila il actionati in instanta pentru recuperare suma
Asa cum ati fost sfatuit anterior, puteti sa il actionat in instanta in vederea recuperarii sumelor. Pasii sunt: obtinere Sentinta definitiva, executare silita, poprire conturi si eventual sechestru asigurator pe bunurile pe care le are societatea (utilaje de productie mobila,etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa bani avans mobila carmencalineata carmencalineata Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Am discutat cu un om, prieten cu coleg de-al sotului, si a ramas ca ne lucreaza ... (vezi toată discuția)
Proces penal înșelăciune forma continua adisanbv adisanbv Bună ziua ,am fost înșelat cu suma de 25000 lei de catre M.Vlad.El a spus/promis in scris si telefonic ca imi aduce telefoane iphone noi din Ungaria la un ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri personale. lilianaana lilianaana Buna ziua!. Am o problema..la care as dori sa caut o rezolvare cu ajutorul dvs. Acum un an de zile mai exact pe 24 iunie 2008 am hizitionat ddin Hipermarchetul ... (vezi toată discuția)