avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bunuri personale.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bunuri personale.

Buna ziua!. Am o problema..la care as dori sa caut o rezolvare cu ajutorul dvs. Acum un an de zile mai exact pe 24 iunie 2008 am hizitionat ddin Hipermarchetul Auchan mai multe produse in rate prin Cetelem, un prieten de familie, care lucreaza la Jandarmi la Casa Popurului m-a rugat, deoarece nu putea face un credit , sa i iau si lui un calculator si o camera digitala. si platim fiecare la rate.Mai pe romaneste, dupa ce s-a vazut omul cu produsele, nu a mai dat nici un semn ca ar vrea sa plateasca la rata. A zis ca plateste si nimic, eu achitand de atunci totul si produsele mele si pe ale lui. Mentionez ca toate actele sunt la mine. In tot acest timp, l-am tot rugat sa mi inapoieze bunurile dar nu a vrut, atunci am zis sa mi achite banii si nu a vrut ( produsele lui fac 2000 ron). Prin prieteni, rude , am incercat sa dau de el ca la tel nu mai raspundea si mintea ca mi a achitat. Acum numai pot da de el , l-am amenintat cu politia si nimic. Va rog da ti mi un sfat ce as putea face sa mi recuperez bunurile sau macar contravaloarea lor.? Am actele de la produse .Astept un raspuns.Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: lilianaana , utilizator 01:37, 5 Iunie 2009
Apelati la un specilaist si cu toate probele stranse actionati-l in instanta.Daca nu doreste sa fie de buna credinta.
Nu inteleg cum ati facut asta pentru cineva despre care nu stiti mai nimic, dar nu este problema mea.
Daca aveti facturile v-as sugera sa ii faceti o plangere penala pentru furt. Bunurile se vor gasi in posesia sa. Daca stiti unde lucreaza si numele, nu e greu sa se afle domiciliul.
Abuz de incredere si inselaciune intrevad eu aici, ca de furat, i le-ati dat de buna voie:)
Un proces v-ar costa cam tot cat paguba de acum, dar o plangere penala puteti sa faceti si pe gratis, de unul singur. Poate dupa ce se va trezi citat la politie pentru declaratii va deveni mai cooperant.
Bunurile chiar daca sunt in posesia lui sunt mobile, deci pot fi instrainate.
Anexati plangerii actele cu privire la bunurile achizitionate si indicati numele, adresa si telefonul martorilor care au cunostinta de intelegerea dintre dvs. si acel jandarm.
Sincer sper sa va fie invatatura de minte.:stunned:
Am vazut cazuri de oameni care si-au ipotecat casele pe degeaba, tot asa pentru altii care chipurile nu puteau lua credit...macar dvs. ati pierdut doar 2000 de lei.
Foarter adevarat Diana. Nici nu m-am andit ca ar fi infractiune de furt, ma gandeam doar la forta de convingere a unei plangeri penale impotriva unui om care lucreaza in MI/. Ar trebui sa fie suficient sa-l determine sa isi plateasca datoria.
Multumesc frumos pentru raspuns:( sper sa rezolv ceva

Alte discuții în legătură

Plata ratelor papiu papiu buna.Ma numesc Papiu Septimiu si acum cateva zile mi-a fost b furat din masina un laptop cumparat prin rate la cetelem.furtul l-am reclamat la politie,am ... (vezi toată discuția)
Furt, prima abatere, prejudiciu recuperat ContSters451644 ContSters451644 Furt la prima abatere.Am sustras cosmetice in valoare de 712 lei din Auchan. Mi-au mai pus in spate 70 lei un ruj care era al meu dar nu am avut cu sa dovedesc ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara udith udith Buna ziua, fostul sot nu plateste pensia alimentara de 3 ani,am cerut serviciul sa recuperam datoria cu un executor judecatoresc,acum primesc copia procesului ... (vezi toată discuția)