avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie cu handicap accentuat

Buna ziua,am varsta de 52 de ani și am handicap din 2005,din 2014 am certificat de handicap accentuat,am cotizat la stat 30 de ani,credeti ca as putea ieși la pensie.
Cel mai recent răspuns: mamateo , utilizator 15:09, 27 Mai 2022
Ok

La 55 ani ma pot pensiona pentru limita varsta avand certificat handicap mediu si 35 ani stagiu cotizare.

Dar pot sa ma pensionez mai devreme anticipat la 50 ani , cu stagiu complet cotizare 35 ani ?

Multumesc tare mult !

Carp Mircea a scris:

Condiția de stagiu complet de 35 in condiții de handicap mediu.

Nu vă puteți pensiona anticipat la 50 ani.
Va puteți pensiona la 55 ani daca îndepliniți condiția de stagiu complet(35 ani) in condiții de handicap mediu.
Buna seara Am o intrebare si as dori foarte mult sa primesc raspuns
Am 49 de ani Am 28 de ani lucrati si de anul asta am primit diagnostic de handicap accentuat Cand as putea iesi la pensie? Multumesc
Am 49 de ani Am 28 de ani lucrati si de anul asta am primit diagnostic de handicap accentuat Cand as putea iesi la pensie? Multumesc

Alte discuții în legătură

Cand si cum pot solicita pensie? geomit geomit Buna ziua! Doresc o informatie. Sunt cadru didactic. Am o vechime 20 de ani si un handicap mediu preexistent calitatii de asigurat. Am inteles ca legislatia ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta, handicap preexistent calitatii de asigurat 2_nel 2_nel Buna ziua. Sunt nascut pe 6 mai 1965. In 1979 mi-a pierdut vederea la un ochi (total). Din anul 1983 am lucrat pina in noiembrie 2010, dupa care am beneficiat ... (vezi toată discuția)
Pensie bobuonisei bobuonisei Stimati domni, Sunt persoana cu handicap de gradul II inca de la nastere, am 45 ani si o vechime in munca de 22 ani si 4 luni. As dori sa stiu daca in aceste ... (vezi toată discuția)