avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poprire conturi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poprire conturi

În 2016, în urmă neplatii unor credite de nevoi personale, toate la aceeași bancă, mi s-au instituit 3 popriri salariale prin executor judecătoresc, popriri care au fost achitate lunar de angajator, însă au fost instituite popriri si la o serie întreagă de banci, eu neavând conturi deschise. În 2019 m-am pensionat, popririle continua sa fie achitate direct de Casa de Pensii. Unde si in ce bază pot solicita ridicarea popririlor la banci, întrucât as dori sa deschid un cont bancar de debit pentru primirea restului de pensie?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
catalin_baican, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:44, 7 Octombrie 2019
Numai dacă vă înțelegeți amiabil cu creditorul prin executorul judecătoresc. Dacă vrea să vă țină contul blocat, legea îi permite acest lucru.

Mă îndoiesc că va accepta cerea dvs, din motivul că în contul bancar pot intra și alte sume de bani, din alte surse decât salariu sau pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare poprire pe conturi bancare diana_sal diana_sal poate cineva sa imi spuna daca exista vreo prevedere legala care obliga executorul sa emita o adresa catre banci pentru ridicarea popririi asupra conturilor ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Abuz si indolenta executor bancar ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Buna ziua. Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ... (vezi toată discuția)