avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitatea inregistrarii si fotografierii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitatea inregistrarii si fotografierii salariatilor unei intreprinderi de stat

Am aflat intamplator ca angajatorul meu institutie de stat ma fotografiaza si ma inregistreaza pe ascuns ca parte dintro hartuire continua de doi ani .
Au voie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 1 Decembrie 2009
Nu au voie ...este ilegal!
Pot avea camere video de supraveghere a accesului in institutie dar atata! Inregistrarea convorbirilor din cadrul institutiei fara avizul procurorului este ilegala!B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Nu au voie ...este ilegal!
Pot avea camere video de supraveghere a accesului in institutie dar atata! Inregistrarea convorbirilor din cadrul institutiei fara avizul procurorului este ilegala!B-)

Probabil utilizatorul vrea sa stie cum dovedeste acest lucru in fata instantei de judecata sau unde ar trebui sa se adreseze !
Chiar daca inregistrarile sunt facute ilegal , angajatii nu stiu unde sa reclame , mai ales ca este vorba despre o institutie de stat , unde numirile sunt facute pe criteriul politic .
"A afla" este diferit de " a constata". Si daca este "pe ascuns" cum de s-a aflat? Daca aveti dovezi putei sa va adresati institutiei superioare si chiar instatiei.
In unele institutii sunt camere de luat vederi,sunt legale?
Salariatul are dreptul de asi inregistra seful pentru a dovedi ca este hartuit

Alte discuții în legătură

Furt informatii - inregistrat audio adriantemax adriantemax In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea poate fi proba in instanta? carmen silva carmen silva Buna ziua, as dori sa va intreb daca o discutie inregistrata pe telefonul mobil, unde patronul unei fierme jigneste si vorbeste trivial unui angajat in fata, ... (vezi toată discuția)
Prelevare și conservare probe video sorein sorein Am fost victima unui incident într-un magazin dotat cu camere de supraveghere. Dorind să acționez în judecată magazinul (agresiune), mă bazez pe ... (vezi toată discuția)