avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrarea poate fi proba in instanta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrarea poate fi proba in instanta?

Buna ziua,
as dori sa va intreb daca o discutie inregistrata pe telefonul mobil, unde patronul unei fierme jigneste si vorbeste trivial unui angajat in fata, poate fi folosita ca proba in instanta.
Angajatul pronunta de cateva ori numele patronului respectiv sub forma: 'domnule director Sandulescu, va rog nu ma mai jigniti....'
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:10, 5 Aprilie 2008
Va rog cei care ati trecut prin asa ceva dati-mi un sfat...
Directorul respectiv nu-i la prima abatere, mereu jigneste angajatii in special angajatele:(
Chiar nu se poate face minic?????
VA RUGAM, UN SFAT!!!
Interceptările şi înregistrările audio sau video sunt mijloace de probă prin care se constată elementele de fapt, ce pot servi la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni, la identificare persoanei care a săvârşit-o şi la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei (art.63 C.pr.pen.).
Convorbirile sau comunicările interceptate şi înregistrate de părţi trebuie să fie adresate lor deoarece dacă vreuna din ele ar înregistra convorbiri între terţe persoane ar intra sub incidenţa art.195 C.pen. care incriminează violarea secretului corespondenţei şi ar fi interzisă de lege. Raţiunea pentru care nu mai este necesară autorizarea instanţei pentru înregistrarea acestor convorbiri sau comunicări, prezentate de părţi este tocmai aceea că nu are loc o violare a dreptului la respectarea corespondenţei de vreme ce înregistrarea se face de către sau cu acordul uneia din persoanele cu care se poartă corespondenţa sau convorbirea. Pentru acelaşi motiv proba cu aceste înregistrări audio sau video nici nu se circumscrie doar infracţiunilor enumerate de art.911 al 2 C.pr.pen., ci ea poate fi administrată în cazul oricărei infracţiuni, dacă este pertinentă,concludentă şi utilă .

Aceeasi intrebare am: daca e admisa ca proba in instanta o inregistrare audio?a unei convocari sau chemari pt intelegere intre parti a unui litigiu. Acest litigiu s-a continuat in instanta cu pretentii din parte societatii care era si societatea angajatoare. Am inregistrat cu telefonul discutiile dintre parti: eu si parte adversa( avocat, presedinte soc, dir.general, alti membrii ai consiliului de administratie ; inafara de avocat si mine, toti rude si afini).
M-au inconjurat, m-au intimidat, amenintat; in acea discutie, sefa controlului intern recunoaste si spune avocatului lor ca au fabricat contracte de client mai multor clienti inclusiv mie, deoarece se anuntate un control din partea CNVM.
Pe mine m-au actionat in instanta cu pretentii pt o suma de 29 500 ron , pierdere inregistrata pe piata futures, avand ca si contract la dosar , contract semnat in fals.

Am facut recurs in care la un pct le cer contractul oreiginal si conform art.178 si urmat si cod proc civila, inscrierea in fals

Pot aduce in instanta acea inregistrare?

ps:as mai avea o intrebare;

Daca recursul mi-a fost acceptat, sentinta casata si trimis spre rejudecare, intimatul facand intampinare ,mai pot face cerere reconventionala?
Cererea reconvenţională poate fi introdusă şi în cadrul rejudecării fondului după casarea cu trimitere la prima instanţă, cel puţin în cazul casării totale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea inregistrarii si fotografierii salariatilor unei intreprinderi de stat bosianu bosianu Am aflat intamplator ca angajatorul meu institutie de stat ma fotografiaza si ma inregistreaza pe ascuns ca parte dintro hartuire continua de doi ani . Au ... (vezi toată discuția)
Furt informatii - inregistrat audio adriantemax adriantemax In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarile convorbirilor telefonice.... Ramona24 Ramona24 Ma poate ajuta cineva cu un raspuns???? am apelat si la alte site-uri de genul ...si nu am primit raspuns.:( In cadrul unei institutii ... (vezi toată discuția)