In luna mai mi s-a suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate (intamplarea s-a petrecut in Bucuresti iar resedinta mea este in Suceava). Am facut o plangere impotriva procesului verbal si in baza unui certificat de grefa mi-am luat permisul inapoi. La inceputul lunii octombrie s-a judecat plangerea mea: a fost respinsa cu drept de apel in 30 de zile. Am cateva nelamuriri:
1. Trebuie sa stept 30 de zile (nu vreau sa depun recurs) si abia dupa aia predau permisul?
2. Permisul pot sa-l depun la orice sectie de politie? (Intreb pentru ca momentan stau in Bucuresti si nu am viza de flotant). As putea sa-l depun la sectia de politie Bucuresti?
3. Trebuie sa ridic permisul personal sau pot face imputericire pentru alta persoana?
Problema e ceva mai complicată, prima dată trebuie să primiți prin comunicare acea hotărâre în prima instanță. De la data poștei curg cele 30 de zile. Trebuie apoi sa va legalizati hotărârea și în termen de maxim 15 zile de la expirarea termenului de apel, sa va predați permisul. Poliția are "prostul obicei" sa nu primească permisul decât însoțit de o copie a acelei hotărâri legalizate.