avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriere raspundere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriere raspundere penala

buna ziua.
in 2009 am comis o infractiune de inselaciune,in 2013 am fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare.
apoi in 2018 cand mai aveam 6 luni pana la expirarea termenului de incercare am fost prins conducand sub influenta alcoolului.
sunt constient ca pedeapsa suspendata va revoca TOTUSI am o intrebare...avand in vedere ca inselaciunea a fost comisa in 2009 nu s a prescris raspunderea penala?a tercut perioada prescrierii speciale....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:22, 7 Octombrie 2019
Daca ati fost condamnat definitiv nu mai opereaza prescriptia raspunderii penale.
nici prescriptia executarii pedepsei? care ar fi 5 ani plus pedeapsa primita...deci 8 ani...condamnata in 2013...
scuze ..in 2011...deci acuma deja trebuia prescrisa..
Fiind condamnat cu suspendare nu va ajuta nimic.

Daca erati condamnat cu executare era altceva ca si ipoteza de analizat desi prescriptia executarii pedepsei nu pare la o prima vedere sa va fi ajutat.
Astfel de analize tehnico-juridice sunt foarte sofisticate...si costisitoare dar nu va ajuta...asa cum.ziceam mai sus...

Este greu de spus daca s-ar gasi argumente juridice foarte solide...ca nu par sa fie la o prima vedere...
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
pot sa cer revizuirea pedepsei cu suspendare? sunt aspecte noi ce nu au fost cunoscute in momentul condamnarii....apoi daca scad pedeapsa am sanse..ca astfel infractiunea nou comisa nu pica pe termenul de incercare

Alte discuții în legătură

Revocarea suspendarii conditionate, posibil sau nu in speta de fata? alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua tuturor.M-ar interesa daca este posibila revocarea suespendarii conditionate in urmatoarea situatie. - 2005 se comit 2 infractiuni de fals in ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare la locul de munca sau inchisoare? Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua Ce sanse am daca am o suspendare de doi ani si am comis o infractiune ca sa se revoce suspendarea si printr-o noua pedeapsa aplicata sa primesc cu ... (vezi toată discuția)
Pot lua 2 suspendari ... stiu ca e o iluzie ... da as vrea sa visez in continuare . mr_tattoo mr_tattoo AM o suspendare de 1 an pentru inselaciune in forma continuata , fals sub semnatura privata , fals in inscrisuri oficiale . In termenul de incercare am comis o ... (vezi toată discuția)