avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înregistrarea video într-o unitate de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înregistrarea video într-o unitate de învățământ - legală sau nu

Bună ziua,

Doresc să vă adresez următoarele întrebări de interes comun pentru multe persoane aflate în nevoia de a rezolva un conflict prin înregistrarea de probe video.

Concret, este vorba de un confict între doi elevi dintr-o unitate de învățământ pe care învățătoarea refuză să îl rezolve așa cum prevede actele normative aferente. Nu intervine prin sancțiuni.

Mama copilului dorește ca acesta să fie monitorizat video printr-un bodycam, care sa surprinda atat faptul că copilul este agresat pe nedrept de către celălalt elev, cât și faptul că învățătoarea ignoră sesizările verbale ale copilului când acestă dorește să ii facă cunoscut faptul că tocmai a fost lovit, agresat, jignit. etc.
Învățătoarea a spus că nu are voie să facă acest lucru, să înregistreze video.
Este adevărat acest lucru? Pe ce articol se sprijină interdicția de a înregistra video dintr-o unitate școlară de stat?
Însă eu cred că aici trebuie făcută diferența între doua aspecte:
Oricine are dreptul de a culege informații audio-video dintr-un spațiu public atât timp căt acesta îi servește ca proba în luarea de măsuri.
Însă nu trebuie publicat în spațiul public fără acordul persoanelor care conduc unitatea și a celor care apar în înregistrare.
Mulți confundă aceasta din urma aspect cu interdicția totală de a filma.

Vă rog să aduceți lămuriri în acest aspect, înrucat este de folos nu numai pentru persoanele aflata in acest caz particular, ci si tuturor celor care intampina atat de desele nedreptati din cadrul a aproape toate institutiile.

Va multumesc,

Cu stima,

M.B.

Alte discuții în legătură

Proba video interlop Costica33 Costica33 Buna ziua, Am un conflict cu un vecin interlop si eu niciodata nu am probe pentru ca stie cind si cum sa actioneze, cind ma vede singur si se bazeaza si pe ... (vezi toată discuția)
Loviri simavio simavio Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema,fetita mea este calsa a 2a zilnic este agresata fizic de 2 colegi din clasa ei,fata este non violenta,am fost la ... (vezi toată discuția)
Cum solicit înregistrările făcute cu body-worn (body-cam), unde și cui mă adresez?... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian 1) Există un model de solictare pentru ca inregistrările cu camerele body-worn (body-cam), făcute de polițisti chemați la fața locului de către mine, ... (vezi toată discuția)