avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua! Lucrez la o firma unde suntem 3 angajati ca lucratori comerciali, de ceva timp managera zonala tot vine in vizita si me ameninta voalat ca ne da afara daca nu fac ce spune ea, taskuri pe care noi le-am facut , dar ce ei nu ii convin, acum o saptamana, una dibtre colege era in CO, iar noi ceialalti 2 am lucrat la full time 2 zile cu 2 zile ca sa acoperim turele, pontajul trimis la sfarsit de luna continea 196 de ore la mine in program iar in luna septembrie trebuiau lucrate 168, adica am lucrat suplimentar si eus i colega mea, dupa ce am trimis pontajul la HR, aceasta managera ma sunat sa ii trimit pontajul l-a modificat si la trimis inapoi la HR, iar in ziua de salariu noua nu ni sau platit decat 168 de ore in loc de 196, nu mai spun ca in pontaj aveam cate 7 8 zile lucrate una dupa alta, eu acest pontaj, condica de prezenta si celelalte acte le am imprimate si semnate la locul de munca, ce ma surpins este ca astazi Managera cea mare a venit cu 2 avertismente pentru mine si colega mea in care scrie ca nu am respectat sarcinile de serviciu si cu ameninarea ca daca nu ne place munca sa ne cautam in alta parte. Intrebarea mea este: Pot merge cu aceste pontaje avertismente la ITM? Acest angajator imi poate desface contractul cu litera I sau ceva mai exista acest lucru? Cum pot proceda ma simt amenintat ca sa imi dau demisia! Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:42, 8 Octombrie 2019
Avertismele primite se contesta in instanta , nu la ITM.

Cu pontajele puteti merge la ITM.

1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca roxana41 roxana41 Bună seara, de ceva timp sunt intr-un conflict cu managerul la locul de munca. Pe scurt tine in brate un alt angajat care nu respecta sarcinile si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .am avut un conflict cu o colega de munca si am fost ... 5826327744 5826327744 Buna ziua .Am avut un conflict cu o colega de munca si am fost obligat sa imi dau demisia , ca daca nu imi desfacea contratul de munca indisciplinar.Nu mi se ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu Bernath Ioanina Bernath Ioanina Buna ziua. Soțul meu este manager de zona la o companie multinaționala. Ieri a fost chemat la sediu, unde i s-a cerut sa își dea demisia. I s-au pus in ... (vezi toată discuția)