avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... E necesar acordul ambilor părinți pentru postarea de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

E necesar acordul ambilor părinți pentru postarea de poze cu minorul, în grup, pe Facebook?

Buna ziua.Detaliez următoarea situatie:parinti divortat cu un copil minor aflat în custodie comuna.Unul dintre părinți a fost cu copilul si niste prieteni in vacanta 3 zile.Unul dintre prieteni a postat pe facebook poze cu toții si implicit si cu copilul.Parintele la care se afla copilul in vacanta a fost de acord cu aceste poze fara caracter ofensator sau de altfel.Celalalt părinte dupa ce a văzut pozele doar pentru ca nu este de acord cu respectivii prieteni a cerut sa fie șterse pozele. Intrebarea este daca poate obliga in vre un fel atat timp cat respectivii au avut acordul părintelui la care se afla copilul.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 20:42, 10 Octombrie 2019
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

art 503 ncc
(1) Părinţii exercită împreună şi în mod egal autoritatea părintească.
(2) Faţă de terţii de bună-credinţă, oricare dintre părinţi, care îndeplineşte singur un act curent pentru exercitarea drepturilor şi îndeplinirea îndatoririlor părinteşti, este prezumat că are şi consimţământul celuilalt părinte.

e suficient deci ca ati avut acordul unui parinte.
Totusi, nu cred ca e mare lucru sa stergeti acele poze in care apare copilul.
Inteleg atunci ca daca unul dintre părinți și-a dat acordul pentru a posta pozele unul dintre prietenii de buna credinta celălat părinte nu are dreptul sa ceara ștergerea pozelor de pe Facebook.
Ce se intampla cu pozele in care copilul apare însoțit de părinte si /sau de prietenii de buna credinta?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
celalalt are dreptul sa ceara sa se stearga ca e si copilul lui, insa asta nu inseamna ca prietenii care au postat pozele sa dea curs cererii daca motivele cererii nu sunt considerate intemeiate, asa ca cel putin deocamdata, raman acolo.
Parintele nemutumit, se poate adresa instantei, insa trebuie sa probeze ca acele postari dauneaza copilului si lui ca parinte, cam greu.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mare este gradina Domnului.....Parca suntem la emisiunea aia "D-ale lui Mitica".Traim intr-o tara democratica.Parintele nemultumit poate sa ceara dar de obligat te poate obliga doar prin instanta.Daca este refuzat poate sa dea in judecata pe toata lumea incepant cu facebook-ul si terminand cu Donalt Trump.Sincer nu cred ca are vreo sansa de castig.Dar e liber sa care lumea prin tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de fotografii de pe facebook si distribuire publica  Loredana Puscasu Loredana Puscasu V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema si anume cum se poate sanctiona fapta unei persoane care a luat de pe pagina altei persoane niste fotografii in care ... (vezi toată discuția)
Acord postari facebook Ioana.beretean Ioana.beretean Buna ziua, in cazul unui divort nepronuntat inca , unul dintre parinti are dreptul sa posteze pe facebook fotografii cu copii minori fara acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Hartuirea online Chronical Chronical Salut, Fosta mea prietena a vrut sa ma santajeze cu niste conversatii.... am dovezi in care prietena ei admite ca are conversatii trimise de prietena mea... ... (vezi toată discuția)