Buna ziua. Pe 15.09.2019 mi s-a retinut permisul de conducere de catre Politia Barlad cu drept de circulatie 15 zile. Domiciliul meu este in Buzau. Dreptul de a conduce mi-a fost suspendat pentru 90 de zile. Impotriva procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei am depus plangere contraventionala la Judecatoria Buzau - Judecatoria de domiciliu, pe data de 18.09.2019 (in termenul de 15 zile cat era valabila dovada de circulatie). Am obtinut certificat de grefa de la Judecatoria Buzau. Cu certificatul de grefa m-am adresat IPJ Buzau pentru restituirea permisului de conducere retinut de cei de la Barlad, jud. Vaslui. IPJ Buzau a refuzat restituirea permisului pe motiv ca nu am introdus plangerea la Instanta competenta. Am facut cerere scrisa de restituire permis catre comandantul IPJ Buzau la care am primit numar de inregistrare. Intrebarea mea pentru Dvs este urmatoarea: cu motivarea in scris a celor de la IPJ Buzau ce sanse am sa merg in contencios administrativ pentru abuz in serviciu si sa castig, pe motiv ca nu IPJ -ul constata si stabileste daca plangerea mea a fost sau nu legal indreptata catre instanta competenta si autoritatea apartine Instantei. In plus in lege este mentionat ca " plangerea suspenda ..." nu ca "plangerea legal indreptata suspenda...." Care sunt sansele reale sa am castig de cauza intr-o astfel de cauza? Exista vreun principiu de interpretare a legislatiei civile care ar putea sa rastoarne rationamentul expus mai sus? Cu consideratie, Dana Vasile
nu IPJ -ul constata si stabileste daca plangerea mea a fost sau nu legal indreptata catre instanta competenta si autoritatea apartine Instantei. In plus in lege este mentionat ca " plangerea suspenda ..." nu ca "plangerea legal indreptata suspenda...." Care sunt sansele reale sa am castig de cauza intr-o astfel de cauza? Exista vreun principiu de interpretare a legislatiei civile care ar putea sa rastoarne rationamentul expus mai sus? Cu consideratie, Dana Vasile - aveti toate sansele de castig,
Mai mult, in lege se prevede ca plangerea gresit indreptata se REDIRECTIONEAZA PE CALE ADMINISTRATIVA.
Va sunt recunoscatoare pentru raspunsul atat de rapid. Apreciez.
Pentru perioada (de la momentul expirarii valabilitatii dovezii) in care am fost si sunt inca fara drept de conducere datorita refuzului de restituire permis de catre IPJ Buzau si pana la declinarea competentei catre Barlad - pot solicita si daune?
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
ORDONANȚĂ nr. 2 din 12 iulie 2001
privind regimul juridic al contravențiilor
Articolul 32
(1) Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția.
Scrie si in procesul verbal la ce judecatorie se poate contesta pv.
Exista un proiect de lege de modificare a locului unde se depune plangerea, la judecatoria de domiciliu a contravenientului, dar inca nu a intrat in vigoare,
pot solicita si daune? - da, daca faceti dovada prejudiciului pe care vi l-au adus, practice, ce paguba v-au facut nefiind capabila sa conduceti.
De ex, uber/ maxi- taxi/ neprezentarea la locul de munca aflat in departare fata de casa, etc
Permis suspendat
EDUARDM
Buna seara ! Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la 3 intrebari :
1. Ce sanse de reusita am daca contest la tribunal un proces verbal prin care mi s-a ... (vezi toată discuția)