avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna seara ! Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la 3 intrebari :

1. Ce sanse de reusita am daca contest la tribunal un proces verbal prin care mi s-a suspendat permisul pentru 30 de zile care nu l-am semnat dar in schimb politistul a oprit un martor sa semneze? Mi s-a spus ca o sa-mi vina prin posta procesul verbal. M-am incadrat pe banda din stanga iar culoarea semaforului era verde si in loc sa fac stanga am condus pe directia inainte semaforul pentru aceasta directie fiind pe rosu . Mentionez ca intamplarea a avut loc la Craiova iar eu am domiciliul pe Buzau.

2. De cate ori ti se poate suspenda permisul de conducere intr-un an de la dobandirea lui fara sa fie nevoie sa dai examen pentru redobandire ?

3. In cat timp de la primirea prin posta se poate contesta procesul verbal ?

Va multumesc anticipat si astept un raspuns. Stima !

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:21, 21 Ianuarie 2014
1. Plangerea se depune la judecatorie, nu la tribunal. Sunt instante diferite. Se pare, din ceea ce relatati, faptul ca aceasta contraventie exista, insa solutia care va fi dispusa de instanta depinde foarte mult de probatoriul care va fi administrat.

2. In functie de punctele pe care le acumulati. Daca ajungeti la un total de 15, ati castigat! :)

3. In termen de 15 zile calendaristice de la comunicare trebuie sa depuneti plangerea.
EDUARDM a scris:

2. De cate ori ti se poate suspenda permisul de conducere intr-un an de la dobandirea lui fara sa fie nevoie sa dai examen pentru redobandire ?


De cate ori este nevoie!:)

Buna ziua ! Daca fapta s-a petrecut la Craiova iar eu am domiciliul la Buzau, in conditiile in care nu mi s-a dat procesul verbal deoarece am refuzat sa-l semnez, mi s-a comunicat ca mi-l trimit prin posta la Buzau cei de la Politia Craiova, pot contesta prin avocat procesul verbal la Buzau ?
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

Plangerea se depune la Craiova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru permis auto ak47 ak47 Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!! Mentionez ca am trecut pe ... (vezi toată discuția)
Permis retinut - proces verbal neprimit prin posta dan21 dan21 Am fost prins de radar in localitate cu mult peste viteaza legala. Agentul mi-a suspendat/luat permisul, eu n-am semnat procesul verbal - mentionand ca nu ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea ... (vezi toată discuția)