avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort parasire domiciliu mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort parasire domiciliu mama

Buna ziua am o fetita de 16 ani iar sotia a plecat la lucru in gemania cu contract de munca si dupa expirarea contractului si gasit un alt job si ni sa mai intors la domiciliu de un an oractic nu sia mai vazut nici fata de un an nici adresa de domiciliu din germania nu o cunosc Se poate introduce actiune de divort pentru abandon de familie sau parasire de domiciliu si incredintarea minorului numai mie se poate face si o plingere la protecția copilului pt a avea si o dovada in timpul procesului .Precizes faptul ca fata nici nu vrea sa auda sa se mute in germania si am martorii ca fata eu am îngrijit-o Imi spuneti va rog ce pot face in acest caz si cat poate dura un asemenea proces? Cu stima si respect!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți motive de divorț, iar dacă nu puteți să luați legătura cu soția aveți șanse ca dvs să exercitați exclusiv autoritatea părintească. Spun asta deoarece imposibilitatea contactării mamei în cazul în care este nevoie de o decizie urgentă cu privire la copil reprezintă un risc pentru copil, iar instanța va ține cont de asta.
Procesul ar putea dura mai mult dacă nu reușiți să îi aflați adresa din străinătate deoarece citarea se va face prin mica publicitate și la ușa instanței. De asemenea, i se va numi un curator special care să o reprezinte. Curatorul special este un avocat din cadrul baroului desemnat de instanța de judecată. Onorariul curatorului îl veți plăti dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
Adrian ALBU, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti sanse bune sa castigati tot inclusiv copilul.
Ar fi bine sa va grabiti cu deschiderea procesului.
plingere la protecția copilului - se poate face, si se va dispune o Ancheta.
Se vor verifica la ambii parinti, conditiile de crestere si educare pe mcare le are minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort KOSOVO123 KOSOVO123 Durează mult un divort intentat de sot pt părăsirea domiciliului de catre soție?Am un copil de 16 ani iar soția lucrează în strainatate si a spus ca ea ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu caius mihai caius mihai buna!ma intereseaza ce inseamna parasire de domiciliu,si daca eu,ca sot si tata pot fi incadrat in categoria asta,in cazul in care plec din casa,intr-o ... (vezi toată discuția)
Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)