avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Durează mult un divort intentat de sot pt părăsirea domiciliului de catre soție?Am un copil de 16 ani iar soția lucrează în strainatate si a spus ca ea nu se mai întoarce acasă.Îmi spuneti va rog ce sanse am sa castig copilul avand in vedere ca eu stau cu el de 3ani ca tata iar soția nu vrea sa spuna unde este in germania având împreună si un credit ipotecar parti egale?Am sanse ca tata ca sa castig custodia fetei si cam cat timp durează un divort lipsa soției eu nestiind nici măcar adresa ei din germania?
Daca si copilul vrea sa ramana cu dvs, sigur ca va ramane, e deja mare.
Dureaza destul pt ca veti avea probleme cu citarea ei, poate dura un an,.. poate si mai mult.
Tinand cont de cele povestite de dvs și de vointa minorei care o sa fie audiata aveti sanse la custodie comună si stabilirea domiciliului la dvs.Despre durata vorbiti cu un av pt a vedea ce optiuni aveti depinde de multe aspecte un an poate fi plauzibil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Domnule avocat dar sa o primesceu in custodie nu se poate având în vedere situația dar ta părăsirea domiciliului si vointa fetei?

KOSOVO123 a scris:

Domnule

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Tinand cont de cele povestite de dvs și de vointa minorei care o sa fie audiata aveti sanse la custodie comună si stabilirea domiciliului la dvs.Despre durata vorbiti cu un av pt a vedea ce optiuni aveti depinde de multe aspecte un an poate fi plauzibil.



Daca aveti avocat angajat aveti sanse sa obțineți tot ce vreti.Varsta minorului va ajuta foarte mult.
Trebuie însă analizată bine situatia ca sa nu aveti tot felul de probleme care sa va complice procesul.
Este foarte important cât de bine va fi redactată acțiunea pentru ca de aici incepe câștigarea unui proces.Trebuie să aveți și 2 martori pregatiti pentru audiere si sa stiti exact care vor fi acestia.

Avocat Claudiu Lascoschi 
Baroul București

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Trebuie sa înțelegeți faptul că autoritatea părintească/ custodia comună este regula iar custodia exclusivă exceptia.Din pacate pe acest forum sunt consultanți care ar spune orice vrea clientul sa auda doar ,doar...
.Șansele de custodie exclusive sunt mici în general.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in concubinaj Radu190 Radu190 Salut,numele meu e Radu si am o intrebare dacă poate raspunde cineva . Va explic cum pot aceasta problema. Am trăit intr.o relatie de concubinaj din care ... (vezi toată discuția)
Custodie copil popovici30mihaela popovici30mihaela Buna seara ce drepturi ar avea fetita mea dacă tatăl ei nu sa interesat de ea de la 5 luni ea având 3 ani jumate iar eu sunt recăsătorita,ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului andreea ionita andreea ionita BUna ziua! Sunt tatal unei fetite de aproape 3 ani, care locuieste cu mine de cand mama ei a parasit-o, acum 9 luni. Cand am decis sa ne despartim, am hotarat ... (vezi toată discuția)