avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediului medical pentru un nou angajat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediului medical pentru un nou angajat

Am un nepot care sa angajat de 2 luni de zile, acum o saptamana a avut o raceala puternica si a fost la medic ,pe langa tratament sa recomandat si un concediu medical de 5 zile,Intrebarea este. Patronul nu poate plati concediul medical ca nepotul nu a cotizat la sanatate in ultimele 12 luni ,ce se va intampla in acest caz? Mentionez ca 2017,2018 a lucrat in strainatate fara forme legale. Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 9 Octombrie 2019
Nu va primi indemnizatia pentru concediu medical... poate merge la Casa de Asigurari de Sanatate sa intrebe ce poate face in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal/ de crestere a copilului EvaB EvaB Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt insarcinata in saptamana a 10a si sunt in concediu medical incepand de saptamana aceasta pana in prenatal ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ContSters71676 ContSters71676 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti cu o problema.Pana in august 2010 am fost in somaj si numai din martie anul acesta am gasit din nou ceva de lucru cu ... (vezi toată discuția)