avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia unica la radierea pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia unica la radierea pfa

Buna ziua! Luna trecuta pe 13 mi-am înfiintat pfa. Astăzi am ridicat foaia radierii de la registrul comerțului! Ce fac mai departe? Nu am dat nici declaratia unica inca. Veniturile au fost 0 într-o lună.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:11, 9 Octombrie 2019
Trebuie sa depuneti intai declaratia unica online prin spatiul virtual deschis cu numele si cnp-ul dumneavoastra pentru deschiderea pfa (cu valorile estimate a le realiza in perioada de la infiintare pana la final de an) si apoi la inceputul lunii noiembrie, adica dupa ce primiti online recipisa de confirmare ca nu sunt erori la depunere, depuneti iar declaratia unica rectificativa in care treceti luna de radiere din decizia de la registrul comertului si cu incasarile si platitle concret realizate in perioada de functionare a pfa luate din registrul jurnal de incasari si plati.
O sa apara acolo in prima declaratie unica un impozit pe venit estimat si apoi, in cea de a doua variata depusa, adica in cea rectificativa, va aparea acel impozit pe venit care trebuie platit efectiv pe acest an.
Inainte de a depune declaratia unica rectificativa, mergeti si la primarie directia de taxe si impozite persoane juridce, pentru ca o sa apareti acolo cu obligatia declararii si platii taxei pe firma pentru acest an la acest pfa, platiti-o si anuntati-i ca ati si radiat pfa-ul si taxa treceti-o pe cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa anaf alinatr alinatr Buna ziua. Am avut un PFA care a fost radiat din oficiu in martie la registru comertului. Eu am aflat tocmai acum 3,4 saptamani cand am fost la registru ... (vezi toată discuția)
Mi-am facut pfa in domeniul web cam. malina111 malina111 Mi-am facut pfa in domeniul web cam , dar nu stiu ce trebuie facut mai departe ,an inteles ca trebuie sa depun o declaratie la anaf ? si trebuie sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu marfa daca onrc a radiat pfa-ul? Magbd Magbd Buna ziua, Daca am PFA-ul radiat fin oficiu, ce se intampla cu marfa pana cand infiintez alt PFA? Si dupa aceea? (vezi toată discuția)