avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Mi-am facut pfa in domeniul web cam.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Mi-am facut pfa in domeniul web cam.

Mi-am facut pfa in domeniul web cam , dar nu stiu ce trebuie facut mai departe ,an inteles ca trebuie sa depun o declaratie la anaf ? si trebuie sa imi fac factura la fiecare plata care o primesc?multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: malina111 , utilizator 20:16, 17 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In maxim 30 de zile de la obtinerea actului de infiintare pfa de la registrul comertului, trebuie sa depuneti online folosind contul personal deschis pe spatiul privat virtual, declaratia unica cu valorile estimate a le realiza in 2022 ca incasari si plati. Da, trebuie factura la fiecare incasare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc si cu facturile trebuie sa le dau la anaf/ si pot plati lunar taxa la stat?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Le indosariati acasa cu toate celelalte acte contabile si le pastrati cu grija minim 5 ani pentru a le putea prezenta in cazul unui control.
Valorile incasarilor (ca venit al activitatii pfa) efectiv facute in timpul anului ca si a platilor (cheltuielilor deductibile) efectiv facute, trebuie sa le treceti in registrul jurnal de incasari si plati conform datei de pe documentul doveditor al incasarii/platii.
De exemplu, in acest registru trebuie sa incepeti sa treceti acele valori de pe documentele doveditoare ale acelor cheltuieli facute la infiintarea pfa-ului. Dupa care lunar faceti cate un total pe coloana de incasari si de plati si unul la final de an.
In baza informatilor din acest registru, a totalului anual de venituri incasate in 2022 si cheltuieli deductibile platite in 2022, la inceputul lui 2023 veti completa declaratia unica cu ceea ce ati realizat concret in 2022 si cu estimatul pentru 2023.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre pfa Ofelia72 Ofelia72 Bună dimineața. În 6 august am înființat un PFA. Am depus declarația unică, dar nu știu ce trebuie să fac în continuare în legătură cu ANAF-ul? ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligațiile fiscale ale unei pfa dacă o societate incheie cu aceasta un contract de colaborare/prestări servicii? Aliona M. Aliona M. Bună ziua, Am un PFA în domeniul traducerilor. Vă rog sa mă informați cum se procedează în cazul unui contract de prestări servicii/contract cu normă ... (vezi toată discuția)
Plata taxe pfa. MagdalenaA. MagdalenaA. Bună ziua dacă un pfa deschis în luna februarie 2022 facturează lunar suma de 2700 lei, depășind plafonul de 12 salarii minime brute, va trebui sa ... (vezi toată discuția)