avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract cu comision 8% Din valoarea produselor ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract cu comision 8% Din valoarea produselor vandute

am un contract cu o firma care imi impune pretul de vanzare cu un comision 8% din valoarea produselor vandute. pana acum o luna acest comision s-a calculat conform formulei matematice (ex. 2000 x 8%= 160), iar cum doreste un alt calcul si anume
[(cantitate vanduta x pret vanzare) /100]/108.
va rog sa imi spuneti daca are dreptate in ceea ce priveste noul mod de calcul
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 08:37, 2 Decembrie 2009
Orice modificare a contractului se face de comun acord, printr-un act aditional semnat de parti.
Daca noua formula de calcul avansata de furnizor este dezavantajoasa pentru dumneavoastra, prin raportare la vechea formula, puteti sa nu o acceptati, puteti negocia o alta formula ori puteti solicita mentinerea vechii formule.
GabiT3175 a scris:
am un contract cu o firma care imi impune pretul de vanzare cu un comision 8% din valoarea produselor vandute. pana acum o luna acest comision s-a calculat conform formulei matematice (ex. 2000 x 8%= 160), iar cum doreste un alt calcul si anume [(cantitate vanduta x pret vanzare) /100]/108. va rog sa imi spuneti daca are dreptate in ceea ce priveste noul mod de calcul.

Buna ziua,
Din punct de vedere logic si matematic, cele doua formule trebuie sa dea un acelasi rezultat, cu o singura exceptie: - daca Dvs. vindeti produsele cu preturi variabile, diferite de preturile impuse.
In exemplul Dvs. valoarea de "2000" nu rezulta tot dintr-o inmultire de tipul: "cantitate x pret vanzare" ?
Precizati alte elemente pentru a intelege problema Dvs.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

perisabilitati legale florentina voicila florentina voicila Conform HG 684/2003, procentul pentru calculul perisabilitatilor de depozitare este de 0,08% pentru primele 6 luni de depozitare + 0,01% pentru fiecare luna de ... (vezi toată discuția)
Majorare tva tampau gabriela tampau gabriela Daca se majoreaza TVA de la 1 iulie , cum vom proceda cu marfa existenta in stoc ? Vom majora preturile sau se va pierde 5% din adaos trecandu-se pe TVA ... (vezi toată discuția)
Import extracomunitar versatill versatill salut..as vrea sa stiu daca imi poate da cineva un sfat pt situatia in care vreau sa import bunuri din afara UE..sa zicem ca exista taxe vamale de 10 %,un pret ... (vezi toată discuția)