avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Taxe postale vamale?!
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Taxe postale vamale?!

Buna seara!
Am nevoie de ajutorul dvs, daca se poate.
Am avut o comanda pe internet pe un site extern(China). A fost valoarea sub limita ptr taxe vamale, dar mai mare de 10 $ si trebuia sa platesc doar tva-ul. In schimb mi s-au cerut si "taxe postale". N-am mai auzit pana acum sa platesc eu, cumparator, mai ales ca nu sunt specificate nicăieri. Am cerut explicații si mi-au aratat o foaie ce o primisera si ei pe e-mail.. O taxa de 8 lei/colet. Iar eu am platit 16 lei, desi am avut o singura comanda, doar ptr ca vanzatorului i-a fost mai usor sa puna produsele in 2 cutii. Vreau sa stiu daca taxa este legala, si daca e normal sa platesc de doua ori ptr o singura comanda(fapt dovedit in contul online unde s-a facut comanda). Specific din nou, nu taxe vamale, coletul avand valoare de 50$, ci taxe postale. Asa mi s-a spus.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Vali14 , utilizator 22:10, 9 Noiembrie 2019
Posta Romana ...

Refuzati coletul.
Sunt produse platite in avans, nu pot refuza coletele. Nu cred ca Posta face legea. Daca era legala taxa era afisata. M-am uitat pe panoul lor sa vad daca apare, bineneteles ca nu era trecuta nicaieri ptr ca nu exista. dar eram pe graba si nu am putut lamuri pe loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz serviciul vamal stefaniualexandru stefaniualexandru Buna ziua , ma confrunt cu o mare problema , am facut o comanda din China de niste produse de imbracaminte , niste ghiozdane , colanti ptr fetite ..precizez ca ... (vezi toată discuția)
Vamuirea sau taxarea coletelor din china ContSters200730 ContSters200730 Buna seara tuturor. Intreb aici dupa lungi cautari fara rezultat pe google. Sper ca cineva sa imi raspunda daca nu din experienta personala cat de cat ... (vezi toată discuția)
Produse din china mircearadu123 mircearadu123 Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu produsele din china,de ce trebuie ca agentul vamal sa desigileze coletul si sa imi ceara o foaie A4 (un printsreen) ... (vezi toată discuția)