Buna seara!
Am nevoie de ajutorul dvs, daca se poate.
Am avut o comanda pe internet pe un site extern(China). A fost valoarea sub limita ptr taxe vamale, dar mai mare de 10 $ si trebuia sa platesc doar tva-ul. In schimb mi s-au cerut si "taxe postale". N-am mai auzit pana acum sa platesc eu, cumparator, mai ales ca nu sunt specificate nicăieri. Am cerut explicații si mi-au aratat o foaie ce o primisera si ei pe e-mail.. O taxa de 8 lei/colet. Iar eu am platit 16 lei, desi am avut o singura comanda, doar ptr ca vanzatorului i-a fost mai usor sa puna produsele in 2 cutii. Vreau sa stiu daca taxa este legala, si daca e normal sa platesc de doua ori ptr o singura comanda(fapt dovedit in contul online unde s-a facut comanda). Specific din nou, nu taxe vamale, coletul avand valoare de 50$, ci taxe postale. Asa mi s-a spus.
Multumesc mult!
Sunt produse platite in avans, nu pot refuza coletele. Nu cred ca Posta face legea. Daca era legala taxa era afisata. M-am uitat pe panoul lor sa vad daca apare, bineneteles ca nu era trecuta nicaieri ptr ca nu exista. dar eram pe graba si nu am putut lamuri pe loc.