avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier .
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier .

Buna seara.Sotul meu cu putin timp in urma a avut un accident de circ.soldat cu 2 victime unul fiind el .Sotul circula in urma unui furgon care brusc sa oprit in fata lui si pe care sotul nu a reusit sal mai evite si la lovit ,in urma ciocniri furgonul a lovit un camion care circula pe sens opus.inca cercetarile nu sau finalizat dar la sotul meu i sa retinut permisul si i sa zis ca el este vinovatul accidentului.in urma analizei sotul meu si soferul camionului nu au consumat alccool dar cel cu furgonul a avut 0.37 in aer nu stim inca cat ia iesit din sange.as vrea sa stiu cum trebuie sa procedam si de ce este sotul meu singurl vinovat de accident?si ce problleme putem avea .
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:06, 15 Octombrie 2019
Sotul dvs se face vinovat pentru ca nu a pastrat distanta.
I s-a retinut permisul pana la finalizarea cercetarilor, cu posibilitatea de prelungire dovada, posibil sa se claseze dosarul caz in care se va alege cu 90 zile suspendare permis, asta in functie de cat de grav sunt victimele si cate zile de spitalizare au nevoie.
Totodata, cel cu 0.37 in aer nu a comis infractiune, doar contraventie fiindca era sub 0.40, deci i s-a retinut permisul 90 zile de asemenea fara dovada si fara drept de reducere.

Daca victimele sunt ok, nu trebuie sa va faceti griji.
Cel cu alcoolu in sange este in spital dupa cate am inteles are probleme la coloana.dar in spital s a zis ca problemele cu coloana le a avut deja inaintea accidentului dar acum s a agravat in urma accidentului
Nu stim ce sa facem mai departe.sa mergem la avocat?
Cel cu alcoolu in sange este in spital dupa cate am inteles are probleme la coloana.dar in spital s a zis ca problemele cu coloana le a avut deja inaintea accidentului dar acum s a agravat in urma accidentului
Nu stim ce sa facem mai departe.sa mergem la avocat?
Apelati la avocat daca vreti sa aveti sanse sa rezolvati ceva.
Trebuie insa sa va grabiti ca sa nu va scada sansele deoarece asteptarea in acest caz nu va ajuta.
{ncadrarea unei persoane care se află sub influența băuturior alcoolice în săvârșirea unei contravenții sau a unei infracțiuni se face în funcție de imbibația alcoolică din sânge. Limita de alcoolemie pentru încadrarea în infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice este de 0,8 g/l.
La o analiză preliminară a modului de producere a accidentului de circulație soțul dvs. este vinovat. Trebuie să se analizeze și influența asupra dinamicii producerii accidentului starea bahică în care se afla conducătorul autofurgonului.
Apelați la serviciile unui avocat specializat în accidente de circulație complexe.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,03 in aer tweetyc5 tweetyc5 Buna ziua, am avut un accident din vina altuia, si la testare mi-a iesit alcoolemia 0,03 in aer. Politistul a zis ca nu e nici o problema, am fost la spital, ... (vezi toată discuția)
Despăgubire victimă vinovată de producerea accidentului auto: la ce sumă ne putem aștepta? Alyna2019 Alyna2019 Buna ziua. Sotul meu, sofer profesionist de aproape 20 ani, a fost implicat intr un accident, cu tirul pe care l conducea. Pe directia lui de mers, 4 tineri , ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului inteu inteu la alcoolemie de peste 2, in sange plus accident rutier din care au rezultat pagube materiele, soferul autoturismului avariat spune ca scoate certificat ... (vezi toată discuția)