avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declaratie beneficiari reali
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declaratie beneficiari reali

Buna ziua,
Am infiintat o firma pe data de 24.07.2019 (la 3 zile dupa ce a intrat in viguare legea priviind declararea beneficiarilor reali). Nu-mi aduc aminte daca la Registrul Comertului mi-au solicitat aceasta declaratie cand am depus actele (conform legii nu ar fi trebuit sa mi re aprobe inregistrarea SRL-lui, nu?) sau va trebui sa o depun eu in 12 luni. Se poate verifica aceasta informatie undeva online sau doar la Registrul Comertului? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:11, 15 Octombrie 2019
Art. 56 din Legea nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, prevede:

(1)Persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului, cu excepţia regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale şi societăţilor deţinute integral sau majoritar de stat, depun la înmatriculare, anual sau ori de câte ori intervine o modificare o declaraţie privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali al societăţilor.

(2)Declaraţia pe proprie răspundere a reprezentantului legal al persoanei juridice prevăzute la alin. (1) cuprinde datele de identificare ale beneficiarilor reali, precum şi modalităţile în care se exercită controlul asupra persoanei juridice.

(3)Datele de identificare ale beneficiarului real în sensul alin. (1) sunt: numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, cetăţenia, domiciliul sau reşedinţa.

(4)Declaraţia anuală se depune la oficiul registrului comerţului în care este înmatriculă persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale, iar dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.

(5)Declaraţia prevăzută la alin. (1) se poate da în faţa reprezentantului oficiului registrului comerţului sau se poate depune în formă autentică, personal sau prin reprezentant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie beneficiar real societate infiintata in anul 2000. Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Declaratie beneficiar real Societate infiintata in anul 2000. Declaratia privind beneficiarul real a fost depusa la Reg Comertului in dec 2019. Mai este ... (vezi toată discuția)
Legea 129/2019: sunt obligată să depun declarația cu beneficiarul real dacă sunt unic asociat al unui srl din 2002? max9 max9 Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt obligata sa depun Declaratia beneficiarilor reali chiar daca sunt asociat unic la un SRL din 2002-fara alte ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie beneficiar real ong andrapanait andrapanait Buna ziua. Imi puteti confirma, printr-un document legal specific, prelungirea depunerii declaratiei privind beneficiarul real intr-o asociatie, pana la ... (vezi toată discuția)