avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Depunere declaratie beneficiar real ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Depunere declaratie beneficiar real ONG

Buna ziua.

Imi puteti confirma, printr-un document legal specific, prelungirea depunerii declaratiei privind beneficiarul real intr-o asociatie, pana la data de 1 noiembrie? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
andrapanait, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 17:57, 25 August 2020
Amanarea despre care vorbiti, instituita prin art 29 din OUG 70/2020 se refera numai la obligatia retinuta in sarcina entitatilor descrise in art. 56 al. 4 si in art. 62, al. 1 din Legea 129/2019, adica la persoane juridice inmatriculate in Registrul Comertului.
Prin urmare amanarea nu se aplica ONG-urilor care au avut ca termen de depunere al acestei declaratii data de 14.08.2020, sub sanctiunea dizolvarii.


Art. 29 din OUG 70/2020
(1) Termenul de depunere a declarației privind beneficiarul real prevăzut de art. 56 alin. (4) și art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările ulterioare, astfel cum a fost prelungit prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele masuri economice și fiscal-bugetare, se prelungește până la 1 noiembrie 2020.

Art 56 al. 4 si art 62 al. 1 din Legea 129/2019:
(4) Declarația anuală se depune la oficiul registrului comerțului în care este înmatriculă persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale, iar dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declarația se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.

(1) În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, societățile înregistrate până la data intrării în vigoare a prezentei legi în registrul comerțului, cu excepția companiilor și societăților naționale, precum și a societăților deținute integral sau majoritar de stat, depun, prin grija reprezentantului legal, spre înregistrare în Registrul beneficiarilor reali ai societăților, ținut de Oficiul Național al Registrului Comerțului, o declarație privind datele de identificare ale beneficiarilor reali.
Multumesc frumos pentru raspuns, insa exista undeva scris ca nu se aplica si ONG-urilor? Am tot gasit pareri diferite si raspunsuri diferite si din cauza aceasta tot insist :)
Bună ziua,

A apărut actul normativ care prevede amânarea termenului depunerii acestei declarații pentru ONG-uri:
În cazul asociațiilor și fundațiilor (ONG-uri), declarația privind beneficiarii reali trebuie depusă la Ministerul Justiției până la 1 noiembrie 2020, conform unei ordonanțe de urgență care a apărut aseară în Monitorul Oficial. Această amânare vine după ce Guvernul mai făcuse una în primăvară, termenul fiind stabilit atunci pentru 17 august 2020.


Mai multe detalii aveți în articol:
www.avocatnet.ro/articol_553...
Ultima modificare: Marți, 25 August 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie anuala beneficiar real - termenul limita? Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Declaratie anuala Beneficiar real - care este termenul limita de depunere a acestei declaratii raportat la ultimele modificari legislative in ... (vezi toată discuția)
Termen depunere al declaratiei privind beneficiarul real ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este termenul de depunere al declaratiei privind benefciarul real? A fost modificata L129/2019 prin OUG 111/2021, astfel incat redevine ... (vezi toată discuția)
Declaratie beneficiar real societate infiintata in anul 2000. Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Declaratie beneficiar real Societate infiintata in anul 2000. Declaratia privind beneficiarul real a fost depusa la Reg Comertului in dec 2019. Mai este ... (vezi toată discuția)